Autoritățile de pe litoral sunt în alertă din cauza concentrațiilor mari de E. coli din apa mării. Revolta unui fost guvernator al Deltei: „Prețuri de Saint Tropez, condiții de cazare de Lumea a Treia. Litoralul a ajuns o hazna, o boschetăreală”

Apa mării este monitorizată zilnic după ce s-a descoperit o concentrație mare de bacterii E. coli în mai multe stațiuni de pe litoarlul românesc. Se iau probe din apă din zonele de pe litoral unde apar frecvent cantități mari de E. coli. Deocamdată, specialiștii spun că apa mării este bună pentru îmbăiere, atâta vreme cât aceste concentrații mari de bacterii nu se mențin mai multe zile la rând.

19 iul. 2023, 10:47
Autoritățile de pe litoral sunt în alertă din cauza concentrațiilor mari de E. coli din apa mării. Revolta unui fost guvernator al Deltei: „Prețuri de Saint Tropez, condiții de cazare de Lumea a Treia. Litoralul a ajuns o hazna, o boschetăreală”

Un fost guvernator al Deltei Dunării se revoltă după anunțul autorităților privind prezența unor concentrații ridicate de bacterii periculoase în apa mării în Eforie și Năvodari.

Marea Neagra a ajuns o hazna, asa cum sunt plajele si hotelurile. O boschetareala pe bani multi, un ghiveci de preturi de Saint Tropez, conditii de cazare de Lumea a Treia, prostituate de lux si fomiste plecate in cautarea milionarului vietii, cu 90% sanse sa ajunga la produs prin Europa.

De la Vama Veche la Navodari litoralul este o suma de pensionari comunali cu vouchere de vacanta si tineret pesedisto-liberal cu Porsche si Maseratti. Un amalgam de E. coli, pustani hotarati sa traga si ei dintr-un joint de imprumut si bombardieri cu SUV-uri pline de cocaina.

Citește și: Vouchere de vacanţă 2023. Fost ministru de Finanţe: „Se pune lacăt pe Litoral dacă se renunţă la ele!”

Litoralul romanesc este un amestec de duhoare de diaree imprastista in boscheti si parfum Hermes. Un amalgam de analfabetism si Yves Saint Laurent, de Vouiton si latei, de Ferrari si apucaturi de satra. Cum sa nu intre oamenii in apa pe canicula asta si sa traga o pishare nestiuti langa o blonda botoxata din Faurei? Cum sa nu duca mamaia din Jina nepotelul la cacare in val, pentru ca e apa calda si nu raceste copilu’? Cum sa nu lanseze la apa bizamul tanarul tatuat din Galati, prins de geamandura, cu privirile pierdute in zare, visand la un contract de asfaltare cu Primaria din Tuzla? Pe bune?”, a scris fostul guvernator al Deltei Mălin Mușatescu, după ce recent inspectorii DSP au descoperit bacteria E. Coli în apa mării.

Specialiștii în sănătate publică au găsit o concentrație mare de bacterie în apa mării, în două stațiuni. Este vorba despre E. Coli, iar stațiunile vizate sunt Eforie Nord și Năvodari.

Cea mai mare concentrație a bacteriei Escherichia Coli a fost înregistrată, în această vară, în punctul Eforie NORD II – peste 7.600. În ciuda valorilor foarte mari, nu este cazul să fie luate măsuri speciale, a precizat Tudorel Ene, purtătorul de cuvânt al Direcției de Sănătate Publică din Constanța.

Medicii atrag atenția că apa mării este bună doar pentru îmbăiere și le recomandă părinților să aibă grijă ca cei mici să nu înghită o cantitate mare.

“Copiii trebuie supravegheați în momentul în care se îmbăiază, să nu înghită cantități mari de apă, pentru că, normal, apa este apă de îmbăiere și nu apă potabilă. Da, deci, nu înseamnă că te îmbolnăvești dacă în timpul înotului înghiți apă, dar sunt copii care beau în cantitate mai mare și sigur că pot apărea probleme”, a declarat dr. Luiza Căruceru, de la Direcția de Sănătate Publică Constanța.

Doctorul Adrian Marinescu, director medical la Institutul „Matei Balş” din Capitală, spune că pericolul ca turiștii să facă toxiinfecție alimentară este mai mare decât cel de a se îmbolnăvi din cauza concentrațiilor de E.coli din apa mării.

„Dacă tot vorbim de bacterii, facem infecţii digestive, alimentare, dacă mergem în vacanţă, mai important decât să mă gândesc că este o concentraţie în apa mării mai bine mă gândesc că am un risc real să fac toxiinfecţie alimentară, că persoanele vârstnice, copiii, sau cei cu boli cornice, pot ajunge la spital, fără nicio legătură cu apa de mare”, a spus medicul.

„Oamenii ar trebui să fie liniştiţi, discutam în urmă cu câteva săptămâni despre holeră şi despre riscul ca din Ucraina să vină agentul patogen şi nu s-a întâmplat nimic, spuneam şi atunci că riscul este mic. (..) Mecanismul de funcţionare, calitatea apelor din România înseamnă o monitorizare permanentă“, a explicat medicul Adrian Marinescu.