Autorităţile din Argeş vor să simuleze un ACCIDENT AVIATIC

Pentru a preveni apariţia unor probleme grave, autorităţile din Argeş vor să simuleze un accident aviatic. Astfel, se vor putea preveni eventualele neconcordanţe într-un caz asemenea celui din Munţii Apuseni. Totodată, potri­vit celor precizate de prefectul de Argeş, Cristian Soare, insti­tuţia a transmis o solicitarea către operatorii de telefonie mobilă (Orange, Vodafone, Cosmote, RCS-RDS) de montare a unor antene suplimentare care să capteze semnale GSM în toate zonele montane, pentru că în Argeş există unele fără semnal.

04 feb. 2014, 14:46
Autorităţile din Argeş vor să simuleze un ACCIDENT AVIATIC

În urma şedinţei extraordinare a Comi­tetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă s-a hotărît să se organizeze o simulare a unui accident aviatic în judeţul Argeş, potrivit curier.ro. Data simulării va fi în luna fe­bruarie, data exactă fiind stabilită în func­ţie de evoluţia meteorologică.

„În zilele imediat ur­mătoare accidentului, la nivelul Comite­tului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă am analizat o situaţie similară care ar pu­tea avea loc în judeţul nostru. Din analiză a rezultat faptul că avem două vulnera­bi­lităţi. Prima se referă la faptul că Argeşul se află pe majoritatea rutelor de trafic ae­rian, na­ţional şi internaţional. Practic, le­gă­tura Bu­cureştiului cu aeroporturile din Cluj, Sibiu, Oradea, Craiova se fac în spa­ţiul aerian aferent Argeşului. A doua vul­ne­rabilitate identificată este aceea legată de faptul că acoperirea cu semnal GSM în zo­na mun­toasă este deficitară. (…) S-a fă­cut solicitarea către Consiliul Judeţean în ce priveşte montarea unui releu care să facă posibila comunicarea prin staţii ra­dio de emisie – recepţie în zona Masivului Ghi­ţu, pentru cei care vor interveni în zo­nele fără semnal GSM. De asemenea, am dispus realizarea unei proceduri de inter­ven­ţii foarte clare, în cazul unui astfel de accident pe principiul Comandamen­tului Unic, în care au fost incluse echipe din ca­drul ISU, Jandarmi montani, Serviciul Sal­vamont, Vînătorii de Munte, Silvicultori, SMURD, autorităţi locale cu voluntari, e­chipe offroad. O altă hotărâre a constat în so­licitarea care a fost făcută deja către o­peratorii de telefonie mobilă (Orange, Vo­da­fone, Cosmote, RCS-RDS) de montare a unor antene suplimentare care să cap­teze semnale GSM în toate aceste zone montane. Este clar că aceştia ar trebui să investească în astfel de sisteme pentru a suna la 112.”, a explicat prefectul de Ar­geş, Cristian Soare.

Citeşte şi: ACCIDENT AVIATIC. Dosarul tragediei din Apuseni, preluat de Parchetul Militar


loading...
Partenerii noștri