Autorităţile din Marea Britanie iau în calcul introducerea paşaportului COVID pentru accesul în supermarketuri şi restaurante

Autorităţile din Marea Britanie iau în calcul introducerea paşaportului COVID pentru accesul în supermarketuri, restaurante şi pub-uri. Ministrul de Externe Dominic Raab a anunţat că această propunere este în curs de examinare.

15 feb. 2021, 09:36
Autorităţile din Marea Britanie iau în calcul introducerea paşaportului COVID pentru accesul în supermarketuri şi restaurante
Autorităţile din Marea Britanie iau în calcul introducerea paşaportului COVID pentru accesul în supermarketuri şi restaurante. FOTO: BBC

Paşaport COVID în supermarketuri şi restaurante. Pașaportul de vaccinare anti-Covid ar putea fi cerut la intrarea în supermarket, bar sau restaurant, spune ministrul britanic de Externe, Dominic Raab, potrivit The Telegraph.

Paşaport COVID în supermarketuri şi restaurante

Acesta a făcut, însă, precizarea că nu este o decizie luată, ci că Guvernul „nu a exclus” introducerea pașaportului de vaccin atât în ​​Marea Britanie, cât și pentru călătorii în străinătate.

Mecanismele de punere în aplicare a schemei încă „trebuie rezolvate”. Este ceva care nu a fost exclus, este în curs de examinare. Dar, bineînțeles, trebuie să faci această propunere funcțională”, a adăugat Raab.

Conservatorii au criticat afirmațiile acestuia, în contextul deselor luări de poziție cu privire la încălcarea drepturilor civile din cauza restricțiilor COVID.

La polul opus, secretarul pentru transporturi Grant Shapps a declarat săptămâna trecută că Guvernul nu intenționează să introducă un astfel de document eliberat la vaccinare în interiorul Marii Britanii.

Decizie MONSTRUOASĂ în Marea Britanie: persoanele sindromul Down au primit avize de neresuscitare

Deciziile luate, în ultima vreme, de autorităţile britanice, au fost dintre cele mai controversate. Recent, persoanele cu dizabilități în învățare au primit avize de neresuscitate în timpul celui de-al doilea val al pandemiei din Marea Britanie, relatează The Guardian, după dezvăluirile organizaţiei caritabile Mencap.

Organizaţia caritabilă Mencap a declarat că a primit în ianuarie sesizări de la persoane cu dizabilități de învățare că li s-a spus că nu vor fi resuscitați dacă se vor îmbolnavi de Covid-19.

Citeste si O veche pandemie a revenit în forţă. O infirmieră, primul caz de deces cauzat de febra hemoragică

Ordinele de neresuscitare sunt de obicei făcute pentru persoanele care sunt prea fragile pentru a beneficia de resuscitare, dar organizația de caritate Mencap a spus că unele par să fi fost eliberate pentru oameni pur și simplu pentru că aveau un handicap de învățare, scrie Hotnews.

Dezvăluirea vine în timp ce activiștii pun presiuni din ce în ce mai mari asupra miniștrilor să reconsidere o decizie de a nu acorda persoanelor cu dizabilități de învățare prioritate pentru vaccinare. Există dovezi din ce în ce mai mari că chiar și cei cu dizabilități ușoare au mai mari riscuri să moară dacă se infectează cu coronavirus.