Autorităţile germane au decis: Fără rucsacuri la Oktoberfest. Pericol de atentate jihadiste

Organizatorii Oktoberfest susțin o interdicție pentru rucsacuri la festivalul din acest an. Mai mulți proprietari de corturi care vor lua parte la Oktoberfest au anunțat marți seară că susțin o interdicție pentru rucsacuri pentru a asigura siguranța la festivalul de la Munchen.

27 iul. 2016, 08:23
Autorităţile germane au decis: Fără rucsacuri la Oktoberfest. Pericol de atentate jihadiste

Consiliul municipal a decis să reevalueze măsurile de securitate la festivalul anual din Bavaria, care urmează să înceapă la 17 septembrie, după cele patru atacuri care au zguduit Germania în ultima săptămână.

Primarul Munchenului, Dieter Reiter, a declarat luni pentru postul BR că administrația orașului va decide dacă să introducă sau nu interdicția privind rucsacurile.

Toni Roiderer, un purtător de cuvânt al proprietarilor de corturi, a spus că poliția din Munchen este bine echipată pentru a face față provocărilor de securitate la evenimentul din acest an, dar că el personal crede că rucsacurile ar trebui să fie interzise, potrivit Agerpres.

Citeşte şi Premierul Bavariei avertizează: „TERORISMUL islamist a ajuns în Germania”

‘Oktoberfest nu este atât de scump încât oamenii să aibă nevoie de un rucsac să-și care banii’, a declarat Toni Roiderer. Rucsacurile nu fac decât să încurce, a declarat Toni Winklhofer, unul dintre proprietarii de corturi. Interzicerea rucsacurilor ‘nu ar fi o mare problemă’, a spus Ludwig Hagn, un alt proprietar de cort.

Un sirian care jurase credință Stat Islamic a detonat o bombă duminică seară în orașul Ansbach din Bavaria, pierzându-și viața și rănind alte 15 persoane, iar explozibilii folosiți în atentat au fost ascunși într-un rucsac.