Autorităţile germane au împiedicat desfăşurarea unui miting pro-Erdogan

Autorităţile locale din Germania au blocat joi nişte mitinguri ale ministerelor turce ce au ca scop promovarea referendumului care ar extinde puterile executive ale preşedintelui turc, Recep Tayyip Erdogan.

02 mart. 2017, 18:26
Autorităţile germane au împiedicat desfăşurarea unui miting pro-Erdogan

Uniunea Turcilor Europeni Democraţi (UETD) a avut datoria de a organiza un miting în oraşul Gaggenau, ministrul turc al Justiţiei Bekir Bozdag, fiind invitat să ţină un discurs.

Autorităţile din Gaggenau au revocat însă un acord anterior prin care grupului i se permitea să închirieze o hală pentru acest eveniment, pentru că aceasta nu avea capacitatea de a găzdui un număr mai mare de persoane.

”Pentru că evenimentul nu este cunoscut de-a lungul regiunii, oraşul aşteaptă un număr mare de vizitatori. Cu toate acestea, hala Bad Rotenfels, locurile de parcare şi drumurile de acces sunt insuficiente pentru a satisface cererea”, au comunicat autorităţile oraşului.

Citeşte şi Germania îşi menţine trupele în regiunea baltică cât va fi necesar

”Din cauza acestor motive, acordul de închieriere al halei cu UETD a fost revocat”, au adăugat aceştia.

Separat de aceste măsuri, autorităţile oraşului Koln au comunicat la rândul lor că nu va permite Uniunii Turcilor Europeni Democraţi să folosească o hală unde ministrul turc al Economiei, Nihat Zeybekci, era aşteptat duminică să ţină un discurs la o adunare.