Autorităţile italiene au confiscat rachete „gata de luptă” în urma unor raiduri împotriva extremei-drepte

Poliţia antiterorism din Nordul Italiei a confiscat o rachetă aer-aer şi alte arme sofisticate în urma unor raiduri în fiefurile grupurilor de extremă-dreapta. În urma acestor raiduri trei persoane au fost arestate, două dintre acestea în apropiere de aeroportul din Forli, potrivit bbc.com.

15 iul. 2019, 18:49
Autorităţile italiene au confiscat rachete „gata de luptă” în urma unor raiduri împotriva extremei-drepte

Raidurile poliţiei italiene fac  parte dintr-o investigaţie privind ajutorul oferit de extrema-dreaptă forţelor separatiste din estul Ukrainei, potrivit presei locale. Acest tip de rachetă a fost folosită de către armata din Qatar, informează poliţia italiană. Forţele speciale din Torino numite Digos au condus operaţiunile împreună cu poliţia din Milano, Varese, Forli şi Novara, potrivit bbc.com.

Presa italiană a dezvăluit şi numele unor arestaţi, ca Fabio Del Bergiolo, de 50 de ani, fost ofiţer de vamă şi pe un activist de extrema dreaptă Forza Nuova, precum şi pe Alessandro Monti, un elveţian de 40 de ani  şi pe Fabio Bernardi, 51 de ani, tot italian. Rachetele par să fi fost de tip Matra Super 530 F.

În data de 3 iulie, un tribunal din Genoa a condamnat la trei bărbaţi găsiţi vinovaţi că ar fi luptat alături de separatiţtii ruşi care controlează mari părţi din regiunile ucrainene Doneţ şi Lugansk.

În cazul din Genova, doi bărbaţi – italianul Antonio Cataldo şi albanezul Olsi Krutani au fost condamnaţi la 2 ani şi 8 luni. Cel de-al treilea, cetăţeanul moldovean Vladimir Vrbitci, a fost condamnat la 1 an şi patru luni de închisoare