Autorităţile libiene au identificat încă doi suspecţi în atentatul de la Lockerbie

Cei doi noi suspecți libieni identificați în investigația privind atentatul de la Lockerbie sunt Abdullah al-Senussi, fostul șef al serviciilor secrete din timpul regimului Muammar Gaddafi, și Mohammed Abu Ejaila, a declarat vineri un purtător de cuvânt al guvernului de la Tripoli, relatează Reuters.

16 oct. 2015, 14:17
Autorităţile libiene au identificat încă doi suspecţi în atentatul de la Lockerbie

Senussi se află în prezent într-o închisoare din Tripoli după ce a fost condamnat pentru rolul său în uciderea a numeroși protestatari în timpul revoltei din 2011 împotriva lui Gaddafi. Pentru moment nu au fost oferite detalii în legătură cu cel de-al doilea suspect identificat în cadrul investigației privind atentatul din 1988 de la Lockerbie în care au fost ucise 270 de persoane.

Pe 21 decembrie 1988, un avion Boeing-747 al companiei Pan Am, care efectua un zbor între Londra și New York, a explodat deasupra orașului scoțian Lockerbie la 38 de minute după decolare. Cei 259 de pasageri — majoritatea cetățeni americani — și membrii echipajului, precum și 11 locuitori din Lockerbie au murit, potrivit Agerpres.

Citeşte şi Abdelbaset al-Megrahi, autorul atentatului de la Lockerbie, a murit

Jamal Zubia, directorul biroului de presă al guvernului de la Tripoli, le-a trimis un mesaj jurnaliștilor în care a confirmat numele suspecților, însă a afirmat că biroul procurorului general libian nu a fost informat oficial în legătură cu cei doi suspecți.

Anchetatori scoțieni și americani au anunțat joi că au identificat doi noi suspecți libieni în atentatul cu bombă de la Lockerbie comis în urmă cu 27 de ani. Scoția și SUA au cerut totodată ‘sprijinul autorităților judiciare libiene pentru ca poliția scoțiană și FBI-ul să-i poată interoga pe cei doi suspecți la Tripoli’, a anunțat joi Serviciul Procuraturii Coroanei (CPS) britanice.