Autorităţile locale primesc la rectificare 204 milioane de lei din TVA pentru salariile profesorilor

Guvernul a decis să suplimenteze sumele defalcate din TVA către bugetele locale cu 270,6 milioane de lei, din care 204 milioane de lei vor fi direcţionate către plata salariilor, sporurilor, indemnizaţiilor şi a altor drepturi pentru angajaţii din învăţământ.

28 oct. 2013, 17:33
Autorităţile locale primesc la rectificare 204 milioane de lei din TVA pentru salariile profesorilor

Din cele 270 milioane lei, circa 8,5 milioane lei se alocă (finanţarea cheltuielilor descentralizate la nivelul judeţelor) pentru plata salariilor, sporurilor, indemnizaţiilor şi a altor drepturi salariale în bani stabilite prin lege, precum şi pentru plata contribuţiilor aferente acestora la învăţământul special şi centrele judeţene de resurse şi asistenţă educaţională, potrivit Mediafax.

Vezi şi: RECTIFICARE BUGETARĂ: Internele, Justiţia şi Parlamentul primesc suplimentări. Vezi ce ministere PIERD bani

Din suplimentarea sumelor defalcate din TVA pentru finanţarea cheltuielilor descentralizate la nivelul comunelor, oraşelor, municipiilor, sectoarelor şi municipiului Bucureşti, care totalizează 256 milioane lei, 77 milioane lei se alocă pentru finanţarea drepturilor asistenţilor personali şi persoanelor cu handicap grav sau indemnizaţiile lunare.

Din cota suplimentară de TVA, 6,6 milioane lei vor fi alocate pentru judeţul Suceava, pentru achitarea obligaţiilor financiare restante aferente împrumutului extern contractat pentru realizarea Programului „Utilităţi şi mediu la standarde europene în judeţul Suceava”.

De asemenea, judeţele şi municipiul Bucureşti vor primi 24 de milioane lei din sume defalcate TVA pentru pentru finanţarea cheltuielilor din învăţământ privind pregătirea profesională, evaluarea periodică a elevilor şi bunuri şi servicii.

CITEŞTE ŞI: Remus Pricopie: Rectificarea bugetară, o şansă la educaţie acordată elevilor români


loading...
Partenerii noștri