Autorităţile române cer extrădarea atacatorului cu Kalashnikov, prins în Rusia

Autorul atacului cu Kalashnikov, petrecut lângă un mall din Bucureşti, a fost prins în Moscova. Poliţiştii români au reuşit să-l identifice cu ajutorul probelor ADN. Suspectul este un asasin profesionist din Republica Moldova. Autorităţile de la Bucureşti au cerut extrădarea lui. Vitalie Proca a mai fost implicat şi în alte tentative de asasinat.

07 feb. 2013, 14:44
Autorităţile române cer extrădarea atacatorului cu Kalashnikov, prins în Rusia

Vitalie Proca, autorul atacului cu Kalashnikov, a fost prins de poliţiştii din Rusia după o acţiune spectaculoasă. Pentru prinderea lui au colaborat Poliţişti din România, Moldova, Italia, Marea Britanie şi Rusia. Pistolarul a fost urmărit prin toată Europa de poliţişti şi agenţi ai serviciilor secrete din România. Bărbatul e suspectat că a împuşcat un tânăr, în apropiere de Mall Vitan. Acum, autorităţile de la Bucureşti au cerut extrădarea lui, informează România TV.

Pistolarul moldovean va ajunge în România peste câteva zile, sub escorta poliţiei. Moldoveanul este acuzat de tentativă de omor calificat şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, pe numele său fiind emis un mandat internaţional de arestare preventivă din 18 ianuarie 2013. El a mai fost implicat şi într-o tentativă de asasinat la Londra, în urma cu doi ani.

Vitalie Proca a acţionat în atacul de la mall cu ajutorul clanului Mironescu. De la asasinii lui Bogdan Mararu, interlopul din Piatra Neamţ, Vitalie a aflat cu lux de amănunte cum să-şi ducă planul la îndeplinire. Surse din anchetă spun că Vitalie şi-a procurat armele din Ucraina.

Un tânăr în vârstă de 26 de ani a fost găsit împuşcat într-o maşină, în zona Vitan, în luna noiembrie a anului trecut. Acesta a fost operat la Secţia de Terapie Intensivă de la Spitalul de Urgenţă Floreasca.