Autorităţile sunt în alertă. Ce păţesc păsările care zboară deasupra celei mai mari centrale solare din lume

La scurt timp după inaugurarea celei mai mari centrale solare din lume, Ivanpah Solar Electric Generating System, organizaţiile de protecţie a mediului au aflat că păsările care zboară deasupra ei au mult de suferit.

18 feb. 2014, 08:56

Centrala se află în deşertul Mojave, la graniţa dintre statele California şi Nevada. Cele 300.000 de oglinzi produc energia electrică necesară pentru 140.000 de locuinţe.

Din păcate însă, există şi efecte negative ale acestei centrale. Deşi produce energie ecologică, ea afectează mediul înconjurător într-un mod la care nimeni nu s-ar fi gândit. Păsările care zboare deasupra oglinzilor care reflectă lumina solară sunt arse, potrivit descopera.ro.

Primele incidente de acest fel au fost raportate de BrightSource Energy chiar de anul trecut, înainte de finalizarea centralei. Zeci de păsări rănite, arse, au fost găsite în apropiere.

Temperatura deasupra acestei centrale solare poate depăşi 500 de grade Celsius, apărând un flux termic care arde penele păsărilor.

Zona a fost aleasă pentru construirea centralei în urma unui studiu făcut de autorităţi în anul 2012, prin care au stabilit care sunt regiunile bune pentru acest tip de proiect, respectiv cele care au o faună mai puţin bogată.


loading...