Autorităţile turce au arestat 23 de persoane suspectate că fac parte din gruparea jihadistă Stat Islamic

Militarii turci au arestat 23 de persoane suspectate că sunt jihadiști ai Statului Islamic și care, împreună cu 21 de copii, încercau să treacă ilegal frontiera din Siria în Turcia, informează AFP.

24 ian. 2016, 15:18
Autorităţile turce au arestat 23 de persoane suspectate că fac parte din gruparea jihadistă Stat Islamic

Suspecții au fost arestați sâmbătă în timp de încercau să intre în Turcia pe la granița din zona de sud-est a țării. „Au fost prinse 23 de persoane suspectate că sunt membre ale grupării teroriste Daesh (Statul Islamic), împreună cu 21 de copii”, a anunțat armata turcă într-un comunicat dat publicității duminică.

Turcia le-a cerut aliaților săi occidentali să-și intensifice eforturile pentru a stopa fluxul de jihadiști care trec frontiera turcă din Siria.

Citeşte şi Femei şi copii care voiau să se alăture Statului Islamic au fost arestaţi în Turcia

Turcia, care a fost afectată în ultimele luni de o serie de atacuri sângeroase atribuite Statului Islamic, și-a intensificat eforturile pentru a întări securitatea la frontierele sale, iar armata turcă operează zilnic arestări în rândurile combatanților Statului Islamic care încearcă să intre pe teritoriul turc.

Alți șase presupuși membri ai Statului Islamic au fost arestați vineri. Aceștia duceau cu ei și opt copii și au încercat să treacă ilegal din Siria în Turcia, a precizat armata turcă.


loading...