Autorizaţia de construire pentru "ciotul" de 4,5 km de pe A3 a expirat, pentru că lucrările nu au început în 2 ani

Publicat: Marţi, 20 August 2019 16:59 // Actualizat: Marţi, 20 August 2019 16:59 // Sursa: romaniatv.net

Bucata de 4,5 kilometri din autostrada A3, între Aeroportul Transilvania (Ungheni) și sud-vestul orașului Târgu Mureș (plus drum legătură conexiune cu zona Promenada Mall/Metro), nu se va construi prea curând, întrucât autorizația a expirat, informează Asociația Pro Infrastructura.

Licitația a fost lansată acum aproape 3 ani, pe 21.10.2016, iar autorizația de construire a fost emisă în aprilie 2017. Ea a expirat în aprilie 2019, ea fiind condiționată de începerea lucrărilor în cel mult doi ani de la emitere. Cel mai probabil trebuie obținute din nou toate avizele, autorizațiile și certificatul de urbanism, potrivit postării Pro Infrastructura pe Facebook.

"Pe-atunci părea a fi un proiect gestionat responsabil de statul român, birocraţia fiind rezolvată înainte de semnarea contractului. Dar ulterior totul s-a transformat într-un FIASCO.Echipa care a gestionat licitaţia a luat nenumărate decizii eronate, întoarse în repetate rânduri de judecători în urma contestaţiilor celor doi antreprenori rămaşi în cursă (Strabag şi Itinera).  Şi telenovela nu s-a terminat, depăşindu-se inclusiv termenul de valabilitate a ofertelor (30.11.2018). Sunt şanse mari de anulare după ani întregi de chin", anunţă ONG-ul, pe Facebook.

Asociația mai scrie că echipa care a gestionat licitația a luat nenumărate decizii eronate, întoarse în repetate rânduri de judecători în urma contestațiilor celor doi antreprenori rămași în cursă (Strabag și Itinera).

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
autostrada A3 strabag
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8583
RON
21 Sep
noapte 13 °
zi 28 °
Ultimele joburi adaugate
24 H