Autorul atacului armat de la Zurich era elveţian. Bărbatul nu avea legături islamiste

Bărbatul care a împușcat trei persoane luni seara într-o moschee din orașul Zurich (nord) era un elvețian în vârstă de 24 de ani, originar din Ghana, care se pare că nu avea legături cu islamismul radical, a anunțat marți poliția elvețiană. Cei trei bărbați răniți au fost operați și sunt în afara pericolului, a anunțat poliția.

20 dec. 2016, 14:51
Autorul atacului armat de la Zurich era elveţian. Bărbatul nu avea legături islamiste

Bărbatul, al cărui nume nu a fost dat publicității de poliție, este bănuit că ar fi ucis cu lovituri de cuțit un alt bărbat pe care îl cunoștea, duminică la Zurich. El s-a sinucis la scurt timp după atacul armat de la moschee, au declarat oficiali din cadrul poliției în cadrul unei conferințe de presă.

Anchetatorii au percheziționat casa tânărului și au constatat că ‘era probabil interesat de ocultism’, a declarat șeful poliției Christiane Lentjes Meili, potrivit Agerpres.

Nu există indicii că acțiunile sale ar avea legătură cu terorismul sau cu grupări de extremă-dreapta, a afirmat procurorul Francoise Stadelmann despre suspectul care și-a luat viața după ce a rănit trei persoane într-o moschee.

Anchetatorii cred că el trăia singur. El a lucrat într-un magazin, însă a demisionat vinerea trecută, a precizat Christiane Lentjes Meili.