Autorul atentatului de la Gaziantep, bănuit de legături cu Statul Islamic

Autorul atentatului cu mașină capcană, în care au murit doi polițiști duminică la Gaziantep, în sud-estul Turciei, are legături cu organizația Statul Islamic, a afirmat luni ministrul turc de interne, Efkan Ala, citat de AFP.

02 mai 2016, 19:37
Autorul atentatului de la Gaziantep, bănuit de legături cu Statul Islamic

Atacul care a avut loc în fața sediului general al poliției, care s-a soldat, de asemenea, cu 22 de răniți, a fost comis de un „membru al unei organizații teroriste afiliate Daech (acronimul în arabă al SI)”, a declarat Efkan Ala, adăugând că aproape 50 de persoane au fost arestate în cadrul anchetei.

Nimeni nu a revendicat atentatul care a lovit Gaziantep, oraș important din apropierea frontierei cu Siria, la o săptămână după vizita efectuată de mai mulți lideri europeni, printre care cancelarul german, Angela Merkel, și președintele Consiliului European, Donald Tusk.

În stare de alertă maximă, Turcia a fost zguduită în acest an de o serie de atentate atribuite SI sau având legătură cu reluarea conflictului kurd care au lovit mai ales Ankara și Istanbulul, făcând zeci de victime.

De la începutul anului, forțele turce de securitate au dejucat 49 de atentate-sinucigașe, a afirmat luni purtătorul de cuvânt al guvernului, Numan Kurtulmus, într-o conferință de presă.

Membru al NATO și al coaliției antijihadiste conduse de Statele Unite, Turcia pare să își fi intensificat operațiunile împotriva SI în nordul Siriei, unde jihadiștii dețin controlul asupra unor zone de la granița turcă.

Un atac cu mașină capcană a avut loc la sediul poliției din orașul turc Gaziantep (sud-est), unde doi polițişti au fost ucişi și mai mulți au fost răniți, au informat surse din cadrul serviciilor de securitate, relatează agenția de presă Dogan și postul de televiziune CNN Turk, informează Reuters.

Citeşte şi: Un nou atentat în Turcia, soldat cu un mort şi 23 de răniţi