Autorul crimei din căminul studenţesc din Iaşi a fost condamnat la închisoare pe viaţă

Autorul crimei din căminul studenţesc al Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” a fost condamnat pe viaţă, joi, de magistraţii Tribunalului Iaşi. Decizia nu este definitivă.

14 dec. 2017, 12:06
Autorul crimei din căminul studenţesc din Iaşi a fost condamnat la închisoare pe viaţă

După mai bine de doi ani de la comiterea faptei, Aurelian Giosan a fost condamnat la închisoare pe viaţă, în urma deciziei de joi a magistraţilor Tribunalului Iaşi.

„Instanţa a dispus condamnarea inculpatului Giosan Aurelian la pedeapsa rezultantă de detenţie pe viaţă, pentru comiterea infracţiunilor de omor calificat, tentativă la omor calificat, tâlhărie calificată şi distrugere. De asemenea, inculpatul a fost obligat la plata unor daune materiale de 6.816 lei către UAIC, de asemenea, a unor daune materiale de 3.600 de lei şi a unor daune morale totale de 500.000 de euro către părţile civile”, a declarat Daniel Mirăuţă, purtător de cuvânt al Tribunalului Iaşi.

Decizia poate fi atacată la instanţa superioară, respectiv Curtea de Apel Iaşi.

În 9 noiembrie 2015, Aurelian Giosan, student la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi şi-a înjunghiat doi colegi de cameră, în căminul C4 din Complexul „Târguşor Copou”. Unul dintre tineri, Victor Nour, din Republica Moldova, a fost găsit cu 20 de plăgi înjunghiate, iar medicii nu au mai putut face nimic pentru a-I salva viaţa.

Cel de-al doilea, Casian Harpă a fost înjunghiat de 18 ori, a fost transportat la spital şi a supravieţuit.

După ce şi-a înjunghiat colegii, Giosan a încercat să dea foc la camera şi a fugit din cămin, fiind prins de poliţitşti la 24 de ore de la comiterea faptei.