Autorul masacrului de la Graz a fost plasat în arest preventiv

Justiția austriacă a ordonat marți plasarea în arest preventiv a autorului masacrului din orașul austriac Graz, apreciind că starea bărbatului nu necesită internarea sa într-o instituție de psihiatrie.

23 iun. 2015, 17:36
Autorul masacrului de la Graz a fost plasat în arest preventiv

Trei persoane au fost ucise sâmbătă și alte 34 rănite de un dezechilibrat mintal care a intrat în mulțime cu mare viteză cu un vehicul 4×4, în centrul pietonal din Graz, tragedia provocând consternare în întreaga țară.

Rezultatul primelor examene medicale și ‘impresia făcută cu prilejul audierilor’ după reținerea sa nu justifică plasarea într-o instituție specializată, urmând ca bărbatul de 26 de ani să ajungă într-un centru de arest, a decis judecătorul de drepturi și libertăți.

Printre cele trei persoane ucise se află și un copil de 4 ani. Zece persoane au fost rănite grav, două dintre ele zbătându-se încă între viață și moarte, potrivit autorităților medicale.

Poliția a exclus imediat un eventual mobil terorist al atacului, vorbind despre fapta unui individ izolat, dezechilibrat mintal’.

Citeşte şi Un nebun a intrat cu un SUV pe o stradă pietonală, în Austria: trei morţi şi 34 de răniţi FOTO

Justiția austriacă a ordonat marți plasarea în arest preventiv a autorului masacrului din orașul austriac Graz, apreciind că starea bărbatului nu necesită internarea sa într-o instituție de psihiatrie, relatează AFP.

Potrivit anchetei, individul, tată a doi copii, de profesie șofer de camion, era cunoscut pentru ”actele sale de violență”, care au dus la expulzarea lui de la domiciliul familial la sfârșitul lunii mai.

Din cauza incidentelor violente, bărbatului i s-a retras permisul de portarmă în urmă cu câteva luni, când i-a fost confiscată arma de tip semiautomat, a informat marți poliția austriacă.