Autostrada Gilău-Nădăşelu care ar putea fi terminată în 2016 nu va duce nicăieri

Autostrada cu cele mai mare şanse de a fi terminată anul acesta, respectiv Gilău-Nădăşelu, nu va putea fi dată în folosinţă până nu va fi construit şi podul care să facă legătura cu celălalt tronson din Autostrada Transilvania. Iar construcţia lui nici măcar nu a fost scoasă încă la licitaţie.

18 iul. 2016, 06:37
Autostrada Gilău-Nădăşelu care ar putea fi terminată în 2016 nu va duce nicăieri

Lucrările pe Autostrada Gilău – Nădășelu sunt în plină desfășurare, iar gradul de execuție depășeşte 77%, anunţa recent Compania de Drumuri, pe pagina sa de Facebook. Termenul de finalizare a acestor lucrări este sfârşitul lui 2016, dar asta nu înseamnă că autostrada va fi deschisă atunci circulaţiei.

După cum observă şi utilizatorii Facebook care comentează la postarea Companiei de Drumuri, nu se va putea circula pe noua autostradă, lungă de 8,7 kilometri, dacă nu va fi construit şi podul peste Someşul Mic, din dreptul localităţii Gilău (foto în galerie).

„Podul peste Someș? Altfel lotul e utilizabil doar pentru reclama pe Facebook!”, „Pod la Gilău faceţi? Că altfel rămâne totul doar pentru sesiuni foto”, „Şi podul peste Someș? Că degeaba va fi gata tronsonul, că nu se va putea circula pe el…”- se arată în comentariile de pe Facebook.

Lucrările la podul peste Someşul Mic, lung de 320 de metri, care va face legătura între Gilău-Nădăşelu şi Gilău-Câmpia Turzii, urmau să înceapă anul acesta şi să fie finalizate în 2017, conform datelor de pe site-ul CNADNR. Rămâne de văzut cum vor fi respectate aceste termene, având în vedere că licitaţia pentru construirea podului nu a fost încă lansată.

Mai mult, proiectantul podului a confirmat pentru ECONOMICA.NET că în lipsa acestuia nu se va putea circula pe noua autostradă.

Citeşte mai mult pe ECONOMICA.NET