Autostradă închisă în nordul Angliei după ce a fost auzită o explozie în apropierea unui centru de instrucţie

Poliţia britanică a închis sâmbătă o autostradă din nordul Angliei după ce o explozie a fost auzită în apropierea celui mai mare centru de instrucţie al armatei britanice, însă nu au fost descoperite dovezi ale unei explozii, informează Reuters.

29 nov. 2014, 15:20
Autostradă închisă în nordul Angliei după ce a fost auzită o explozie în apropierea unui centru de instrucţie

Poliţia din North Yorkshire a informat că informaţiile despre explozie au fost oferite de personalul de la una dintre cazărmile din zona Catterick, unde se află peste 13.000 de militari şi familiile lor.

Până în prezent nu există informaţii cu privire la eventuale victime sau pagube materiale. Poliţia a precizat că investighează posibila cauză a alertei.

„Nu ştim ce a fost. Până acum nu este nimic clar. Am luat toate măsurile de precauţie tocmai pentru că este vorba despre această zonă. Cazărmile se află exact lângă autostradă”, a afirmat o purtătoare de cuvânt a poliţiei, potrivit Agerpres.

Poliţia a declarat că cercetările au loc în zona din afara centrului de instrucţie de lângă autostradă, deşi nu este exclus ca explozia să se fi produs în incinta centrului.

„Siguranţa cetăţenilor, în special a şoferilor din zonă, este principala noastră preocupare şi, prin urmare, trebuie luate toate măsurile de securitate pentru a-i proteja pe cetăţeni până aflăm exact ce s-a întâmplat”, a mai spus purtătorul de cuvânt.

Marea Britanie a ridicat în august nivelul de alertă teroristă de la „substanţial” la „grav”, al doilea cel mai ridicat nivel, ca răspuns la posibile atacuri ce ar fi plănuite în Siria şi Irak. De atunci zeci de suspecţi de terorism, între care unii acuzaţi că ar fi plănuit să ucidă ofiţeri de poliţie sau soldaţi, au fost arestaţi, notează sursa citată.