Autostrada Nordului – Klaus Iohannis a promulgat legea de construire. Ce traseu are

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, vineri, legea care aprobă construirea Autostrăzii Nordului.

20 nov. 2020, 18:12
Autostrada Nordului – Klaus Iohannis a promulgat legea de construire. Ce traseu are

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, vineri, legea pentru aprobarea obiectivului de investiții Autostrada Nordului. Legea intră în vigoare la data de 1 ianuarie 2021.

Autostrada Nordului ar urma să lege Satu Mare de Suceava. Traseul este următorul: Vama Oar – Satu Mare – Baia Mare – Dej – Bistriţa – Vatra Dornei – Suceava.

Autostrada Nordului are termen de execuţie de 4 ani de la data intrării în vigoare a legii.

„Acest obiectiv se finanţează de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor, în limita sumelor aprobate anual cu această destinaţie, din credite externe şi din fonduri europene. Termenul de execuţie al obiectivului este de 4 ani de la data intrării în vigoare a acestei legi. Prevederile legii intră în vigoare la data de 1 ianuarie 2021”, se arată în actul normativ promulgat de preşedintele Klaus Iohannis, conform unui anunţ al Administraţiei Prezidenţiale.

Licitatia pentru elaborarea studiului de fezabilitate a Autostrazii Nordului a fost lansata in 2019 de catre Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) in Sistemul Electronic de Achizitii Publice (SICAP).

Autostrada Nordului este împărţită în trei loturi, după cum urmează: lotul 1 Baia Mare – Bistrita, lotul 2 Bistrita – Vatra Dornei şi lotul 3 Vatra Dornei – Suceava.

Citeşte şi: Lucian Bode: „Până la finalul anului ne propunem să recepţionăm încă 43 de kilometri de autostradă”

Lucian Bode a prezentat la începutul lunii noiembrie un bilanț al evoluțiilor în domeniu transporturilor de anul acesta. Astfel, au fost dați în trafic 46 de kilometri de autostradă, inclusiv lotul-muzeu Lugoj – Deva 3, iar până la finele anului mai urmează încă 43 de kilometri.

„Am reușit în acest an să menținem toate șantierele deschise, am deschis noi șantiere. Am revitalizat proiecte esențiale peste care se așternuse praful în sertarele companiilor din minister”, a spus Bode.

„Până la sfârșitul anului vom da în trafic înca 43 km, Sebeș – Turda lotul 1, VO Bacău și Râșnov  – Cristian.”, a mai spus Lucian Bode.