Autostrada Târgu Mureş-Iaşi, pe masa Guvernului. VEZI pe unde ar putea trece

Publicat: Miercuri, 08 Februarie 2012 16:44 // Actualizat: Joi, 09 Februarie 2012 09:17 // Sursa: RTV.net
Autor: Mihai Nicuţ

Guvernul Ungureanu va demara în acest an procedurile pentru începerea autostrăzii care să lege Ardealul de Moldova.

Unul dintre punctele din programul de guvernare al cabinetului condus de Mihai Răzvan Ungureanu este autostrada Târgu Mureş-Iaşi, un proiect aflat pe planşetă de mulţi ani. „Lansarea procedurii de selecţie conform parteneriatului public-privat pentru autostrada Târgu Mureş-Iaşi”, scrie în program.

Vezi harta autostrăzii

Cum mandatul actualului Guvern expiră teoretic în noiembrie 2012 (momentul cel mai probabil al alegerilor parlamentare), rezultă că procedurile pentru demararea acestui proiect vor fi făcute chiar în acest an.

Potrivit site-ului Companiei de Autostrăzi, o autostradă Târgu-Mureş-Iaşi-Ungheni (legătură cu Republica Moldova) are un cost al construcţiei estimat la 6,14 miliarde de euro. Potrivit aceleiaşi surse, există deja proiecte pentru această autostradă, făcute de Search Corporation, Iptana şi Inocsa, pentru cele trei tronsoane ale drumului.

Momentan în România nu se află în derulare nici un parteneriat public-privat pentru construcţia vreunei autostrăzi. Singurul proiect de acest fel, autostrada Comarnic-Braşov, a fost abandonat la începutul lui 2010. Autostrada trebuia construită şi operată de consorţiul Vinci-Aktor, dar contractul a fost reziliat întrucât Vinci nu a putut găsi finanţare pentru construcţie.

loading...
4 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
09 feb 15:16
Răspunde | Votează email 0 email
gogu
Google castiga miliarde de dolari anual din reclama fara sa imparta nimic cu noi. Insa din 9 aprilie 2012, noul motor de cautare W A Z Z U B va oferi 50% din profituri utilizatorilor!!! Pentru aceasta trebuie doar sa va inregistrati. Daca veti invita si alte persoane castigul dvs. va spori pe masura. Inscrierile se fac doar pana pe 9 aprilie 2012, numai pe baza de invitatii de la alte persoane inscrise deja. Cei interesati pot accesa linkul-invitatie de mai jos pentru inscriere (merge si fara hastetepe in fata):
http://signup.wazzub.info/?lrRef=3c25f5f7
Nu uitati apoi sa confirmati inscrierea la primul email primit!
La randul vostru oferiti prietenilor linkul-invitatie primit pentru a va mari factorul $.
08 feb 17:52
Răspunde | Votează email -2 email
Ardeleanu
DOAMNE FERESTE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Blestemat fie Boc ca nu sia facut treaba.
Sa faca noul ministru autostrada Iasi Bucuresti daca vrea dar sa lase ardealul in pace!
08 feb 17:05
Răspunde | Votează email -1 email
VIOREL
BLA,() BLA,& BLA IAR MINCIUNI, DAR CINE MAI CREDE UN CUVANT DIN GURA PORTOCALIILOR? INCREDERE = 0,000 ACEASI MARIE CU SECU-PALARIE
1
EUR
4.8286
RON
06 Apr
noapte 3 °
zi 16 °
Ultimele joburi adaugate
24 H