Avalanşă ucigaşă. Cel puţin două persoane au murit în Alpii francezi

Un bărbat în vârstă de 43 de ani şi fiica sa de 11 ani au murit în timp ce se aflau într-o vacanţă la schi, în urma unei avalanşe produse în Alpii francezi, au anunţat, luni, echipele de salvare, relatează site-ul postului BBC.

19 feb. 2018, 09:45
Avalanşă ucigaşă. Cel puţin două persoane au murit în Alpii francezi

Victimele locuiau la Paris şi au dispărut în apropierea staţiunii turistice Val d’Isère, aflată în districtul Savoie. Cei doi au fost găsiţi duminică, la 2.930 de metri altitudine.

Zona a fost închisă din cauza riscului de avalanşă, au informat oficialii. Un turist de altă naţionalitate a murit într-un incident diferit din regiune.

Autorităţile au demarat o anchetă privind motivul pentru care bărbatul şi fiica sa schiau într-o zonă în care serviciile de intervenţie avertizaseră oamenii să rămână pe traseele marcate.

Poliţia a pornit o operaţiune de căutare, folosind inclusiv elicoptere, pentru a îi găsi pe cei doi. Aceştia au fost găsiţi în jurul prânzului, într-o zonă înconjurată de stânci, potrivit Mediafax.

Alţi doi turişti au fost răniţi în urma unei avalanşe produse în Alpii elveţieni.

Duminică, autorităţile elveţiene au avertizat că mai multe avalanşe au fost declanşate în apropierea graniţei cu Franţa.

Condiţiile de vreme din această iarnă au provocat mai multe incidente în staţiunile turistice din Alpi.


loading...