AVANSUL APIA se va plăti tuturor fermierilor, inclusiv celor la control

Publicat: Luni, 15 Aprilie 2019 13:46 // Actualizat: Luni, 15 Aprilie 2019 13:46 // Sursa: romaniatv.net

Plata avansului și pentru fermierii din eșantionul de control! Producătorii agricoli care sunt verificați pentru subvenții de către funcționarii Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) rămân în fiecare an ultimii pe listele de plată. Acest lucru se va schimba după ce eurodeputatul Daniel Buda a depus un amendament în acest an la proiectul de raport privind Finanțarea, gestionarea și monitorizarea Politicii Agricole Comune.

Foto: agrointel.ro

"În calitate de membru al Comisiei de Agricultură și Dezvoltare Rurală din Parlamentul European, am reușit să obțin plata avansului pentru fermierii care se află în eșantionul de control al Agenției de Plăți", anunță Daniel Buda pe pagina personală de Facebook, scrie agrointel.ro

Citeşte şi BRAVO AI STIL 13 aprilie 2019. Gală incendiară, bat clopote de nuntă şi eliminare neaşteptată sâmbătă seară

Eurodeputatul subliniază că în urma amendamentului pe care l-a depus la proiectul de raport privind Finanțarea, gestionarea și monitorizarea Politicii Agricole Comune (PAC) și care a fost adoptat săptămâna aceasta, plata avansului este generalizată! "Adică fiecare fermier, fie că este sau nu în eșantionul de control de la APIA, va beneficia de prima tranșă de bani. Am insistat asupra faptului că fermierii aflați în eșantionul de control, trebuie să beneficieze de un avans rezonabil până la finalizarea controlului. Altfel, întârzierea acestor plăti le putea pune în pericol însăși existența lor pe piață!", mai susține Daniel Buda.

Noua Politică Agricolă Comună se află în dezbatere la nivel european și trebuie să se aplice începând cu anul de cerere 2021. În prezent, fermierii care sunt incluși în eșantionul de control sunt automat șterși de pe lista beneficiarilor de avans de la APIA.

Anul trecut s-a achitat începând cu 16 octombrie un procent de 70% din schemele pe suprafață și din sprijinul cuplat pentru ovine. În timp ce alți beneficiari deja se află în faza de plăți finale, unii fermieri care s-au aflat la control au și la această oră dosarele blocate la plata subvențiilor APIA pentru anul de cerere 2018.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
plata subventii fermieri 2019 subventii fermieri subventii fermieri 2019
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8426
RON
02 Jun
noapte 10 °
zi 17 °
Ultimele joburi adaugate
24 H