Avarie majoră la sistemul de încălzire. Peste 400 de blocuri nu au apă caldă şi căldură. Lista imobilelor afectate

O avarie majoră s-a produs la sistemul de încălzire cu agent termic a CET Sud din Capitală. Peste 400 de blocuri din sectoarele 2 şi 3 ale Capitalei au rămas complet fără apă caldă şi căldură, iar alte câteva sute sunt parţial afectate. Meteorologii anunţă ninsori şi temperaturi care vor scădea sub media obişnuită a lunii ianuarie.

10 ian. 2021, 14:13
Avarie majoră la sistemul de încălzire. Peste 400 de blocuri nu au apă caldă şi căldură. Lista imobilelor afectate

Avarie majoră la sistemul de încălzire. Pe site-ul companiei municipale Termoenergetica este menţionat că mai multe zone din Capitală nu beneficiază de cădură şi apă caldă. Furnizarea agentului termic ori este oprită complet, ori este livrată sub parametri. Avaria survine într-un moment critic pentru bucureşteni.

Peste 400 de blocuri din sectoarele 2 şi 3 ale Capitalei au rămas complet fără apă caldă şi căldură, iar alte câteva sute sunt parţial afectate, alimentarea făcându-se deficitar ca urmare a unei avarii apărute pe magistrala care asigură alimentarea cu agent termic a celor două sectoare.

Citeşte şi: Bucureştenii continuă să îngheţe în 2700 deblocuri. Ţeavă de apă caldă, spartă în mijlocul Capitalei

Avarie majoră la sistemul de încălzire

Potrivit Economica.net, sâmbătă seara, în zona Titan, a avut loc o avarie violentă pe magistrala I de termofiocare. practic o spărtură de proporții în conducta de transport a energiei termice de la Centrala Electrică de Termoficare (CET) Sud în oraș.

Ca urmare a avariei, și centrala a avut parțial de suferit, iar unul dintre cazanale de apă fierbinte (CAF) de la Sud a trebuit să fie oprit forțat.

O avarie apărută pe Magistrala 1 Sud care alimentează sectoarele 2 i 3 ale Capitalei a lăsat fără alimentare cu apă caldă şi agent termic peste 400 de blocuri, a declarat pentru News.ro directorul general adjunct al Termoenergetica, Adrian Gîtlan.

„Este o avarie mare şi mai este una mai mică. În momentul de faţă avaria este izolată şi echipele noastre intervin pentru remediere”, a declarat Gîtlan. Potrivit acestuia, sunt afectate de avarie 40 de puncte termice care asigură alimentarea a 449 de blocuri. În cele 449 de imobile nu se mai livrează apă caldă şi nici agent termic.

„Mai sunt câteva sute de blocuri care funcţionează, deficitar în aval de zona oprită. În aceste blocuri parametrii sunt reduşi”, a precizat reprezentantul Termoenergetica.

Patru zile de ninsori în Bucureşti

În capitală se anunţă ninsori, iar meteorologii spun că temperaturile vor scădea sub media obişnuită a lunii ianuarie.

În intervalul 10.01.2021 ORA 08:00 -11.01.2021 ORA 08:00, în Bucureşti, cerul va fi noros și vor fi precipitații mai ales sub formă de ninsoare, în general moderat cantitativ. Se va depune strat de zăpadă neuniform, cu grosime în general de 8…15 cm.

Citeşte şi: Încă o surpriză neplăcută pentru bucureşteni. Apa rece din calorifere, plătită la preţ de apă caldă. Lipsa căldurii e taxată cu facturi exagerate

Vântul va sufla moderat, cu unele intensificări noaptea, când la rafală se vor înregistra viteze în general de 35…45 km/h. Temperatura maximă va fi de 1…2 grade, iar cea minimă se va situa în jurul valorii de -1 grad.

În intervalul 11.01.2021 ORA 08:00 -13.01.2021 ORA 08:00 înnorările vor persista și temporar vor mai fi precipitații. Pe parcursul zilei de luni(11 ianuarie) va ninge, apoi ninsorile se vor transforma treptat în lapoviță și ploaie și se va depune polei.

Vântul va avea unele intensificări, cu viteze la rafală în general de 35 …45 km/h. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 1 grad, luni(11 ianuarie), iar marți, la amiză se vor înregistra 1…3 grade.

Pe site-ul Termoenergetica sunt 20 de pagini cu blocuri fără apă calda și căldura, sau cu furnizare la parametri insuficienți. Potrivit informațiilor, s-au înregistrat două avarii pe magistrala 1 de transport a agentului termic, dintre care una majoră, care constă în apariția unei găuri semnificative la o conductă.

Lista imobilelor afectate de avarie by Dobran Viorel on Scribd