Avea 10% şanse de supravieţuire: Fascinanta poveste a bebeluşului de 450 de grame care a învins moartea

Când s-a născut, la 24 de săptămâni, medicii i-au dat doar 10% şanse de supravieţuitre. Dar, incredibil, băieţelul care cântărea la naştere 453 de grame a reuşit să supravieţuiască.

08 sept. 2013, 13:05

Finley Devonshire s-a născut la 24 de săptămâni şi avea o greutate de 453 de grame. Medicii îi dăduseră cel mult 10% şansede supravuieţuire. Dar în 5 luni cât a stat la spital, Finley i-a uimit pe specialişti cu forţa lui de recuperare.

Propriu-zis, bebeluşul a fost avortat de cătrea mama lui, Gemma Haskey, pentru că ea fusese diagnosticată cu pre-eclampsie şi era nevoită să aleagă între a naşte un copil cu leziuni cerebrale sau a-l avorta. A ales avortul, iar opţiunea s-a dovedit a fi un adevărat miracol până la urmă.

Fătul a fost scos din uterul mamei sale prin operaţie de cezariană. Era aproape inform şi roşu şi a fost plasat în incubator, la secţia de neonatologie. Avea doar 453 de grame. Aparent, s-a comportat bine după ce a fost pus în incubator, dar în ziua următoare, plămânii au început să îi sângereze, scrie Daily Mail.

Medicii i-au dat atunci numai 24 de ore de viaţă. Gemma şi soţul ei, Graham Devonshire au hotărât atunci să îl lase pe micuţ să lupte cu moartea atât cât va fi el în stare. „I-au pus un aparat puternic de respirat, iar noi nu puteam face altceva decât să ne uităm la el şi să aşteptăm ce avea să se întâmple”, a povestit Gemma. „Ne-am ţinut însă firea şi nu ne-am pierdut speranţa”, a adăugat ea.

Încrederea lor le-a fost răsplătită. Bebeluşul a început să respire şi hemoragia i s-a oprit. După 16 zile a fost transferat la un alt spital, în Nottingham, unde a fost hrănit artificial.

În numai 5 luni, Finley devenise un copil normal, iar în data de 14 august era deja la el acasă, alături de părinţii lui. Mai mult decât atât, el va putea avea frăţiori sau surioare, pentru că medici, care i-au făcut o intervenţie chirurgicală mamei sale, i-au spus că va putea face copii normali.

Medicii au salutat cazul lui Finley şi au afirmat că acesta este un „miracol” care le-a întrecut toate aşteptările.