Aventurile prinţului HARRY la Polul Sud: STRIPTEASE, glume DEŞUCHEATE şi ŞAMPANIE din PROTEZE de PICIOR

În expediţia sa umanitară la Polul Sud, prinţul Harry a avut parte nu numai de un antrenament draconic şi de condiţii naturale vitrege, ci şi de puţină distracţie. Un actor care a făcut parte din echipa prinţului a dezvăluit şi partea distractivă, uşor decadentă a misiunii, când s-a dansat striptease, s-au spus glume deocheate, iar prinţul a băut şampanie dintr-o proteză de picior.

21 ian. 2014, 20:44

Vlăstarul regal în vârstă de 29 de ani a fost primit cu interes şi entuziasm, marţi, de către presă, pentru a da amănunte despre misiunea la Polul Sud pe care a făcut-o înainte de Crăciun. În cadrul conferinţei de presă ziariştii i-au pus o mulţime de întrebări. Prinţul Harry nu a răspuns singur la toate acestea, pentru că prietenul şi coechipierul lui, actorul Dominic West a ţinut să îi mai ia din această „povară”.

West a făcut parte din echipa britanică a Commonwealth-ului organizată de prinţul Harry, în cadrul unei misiuni în scopuri caritabile – un adevărat maraton polar – la Polul Sud, unde a stat trei săptămâni. Acest maraton polar a fost dedicat soldaţilor răniţi în misiuni de luptă, care au devenit invalizi.

„Este un tip fantastic şi simpatic. E într-adevăr un tip cool, sufletul echipei„, l-a lăudat Dominic pe Harry, dezvăluind şi o parte din talentele „ascunse” ale prinţului, între care şi faptul că este în stare să construiască ad-hoc latrine, în maximum 45 de minute.”De obicei, era primul care ajungea la destinaţie şi până veneau ceilalţi membri ai echipei construia câte o latrină din blocuri de zăpadă, incredibil de elegantă, cu creneluri şi suporturi pentru hârtie igienică”, l-a lăudat actorul.

Petreceri în Antarctica

West a mai povestit despre cum îşi petreceau uneori timpul liber membrii echipelor misiunii. „Doi tipi din echipa Australiei s-au dezbrăcat în pielea goală şi au început să danseze la bară, ca în cluburile de stritease”, a dezvăluit West. El a mai spus că cei doi au ieşit şi afară, în frigul polar şi au alergat aşa în jurul taberei în care stăteau.

„Eu şi cu Harry am mers, în schimb, într-o călătorie de două zile, împreună cu o camionetă a unor şoferi islandezi care aduseseră cu ei o bere preparată în casă, de ei, foarte puternică. Exista şi destul de mult lichior cu care să te îmbeţi”, a povestit West. „Cu toţii am băut însă şampanie din protezele de picior favorite ale lui Duncan (un soldat rănit în Afganistan, în 2009, căruia i s-au amputat ambele picioare, n.r.).

Cât despre alte talente „artistice” ale prinţului, West a dezvăluit că Harry spunea cele mai multe glume deşucheate, uimindu-şi asistenţa, scrie Daily Mail. 

Mergând cu răniţii

Cu toate acestea, misiunea lor la Polul Sud a fost foarte serioasă şi şi-a atins scopul. „Insuflându-le curaj şi speranţă altora a fost unul dintre punctele de cotitură ale acestei misiuni de caritate. Vrem să le demonstrăm tuturor celor care au fost răniţi ireversibil, iar aceste suferinţe le-au schimbat viaţa, că orice poate fi posibil. Ei vor să fie trataţi la fel cum erau înainte de a rămâne invalizi. Cu respect. De aceea trebuie să îi ajutăm cu asistenţă, oferindu-le locuri de muncă sau chiar prilejuri deaventură”, a fost mesajul prinţului Harry.

În cadrul misiunii „Mergând cu răniţii”, prinţul a fost însoţi de soldaţi – femei şi bărbaţi – invalizi, care au acceptat provocarea de a merge la Polul Sud, în decembrie 2013, să petreacă câteva săptămâni în condiţii extrem de aspre, cu temperaturi de până la minus 50 de grade Celsius şi vânturi puternice, pentru a-şi demonstra lor înşişi că handicapurile pe care le au pot fi depăşite.