AVEREA AMEŢITOARE a liderului de la Phenian: Câţi bani dă Kim Jong Un pe LUXUL de fiecare zi

Comisia ONU pentru Anchete privind Depturile Omului a scos la iveală cifre ameţitoare ce reprezintă averea colosală de care dispune liderul de la Phenian, Kim Jong-Un şi  luxul cotidian pe care şi-l permite.

26 feb. 2014, 07:57

Gustul pentru lux exorbitant al tânărului lider de la Phenian, dictatorul Kim Jong-Un, nu are margini. El îl surclasează de departe chiar şi pe tatăl său, fostul preşedinte nord-coreean, Kim Jong-Il, care avea un stil de viaţă asemănător şi despre care s-a vorbit de-a lungul timpului, dar au trecut adesea drept simple „zvonuri”.  

O Comisie de anchetă privind Drepturile Omului, a Organizaţiei Naţiunilor Unite, a scos acum la iveală amănunte uluitoare despre luxul urmaşului lui Kim Jong-Il. Astfel, cheltuielile actualului regim nord-coreean pe bunuri de lux s-au ridicat la 645,8 milioane de dolari în 2012, anul în care tânărul din „dinastia Kim” – aşa cum i se mai spune familiei celor trei conducători ai statului totalitarist – Kim Ir-Sen, Kim Jong-Il şi Kim Jong-Un – a preluat puterea imediat după moartea tatălui său, scrie The Telegraph, citând din raportul Comisiei ONU.

Citeşte şi Secrete de la Phenian dezvăluite: Kim Jong-un are o fetiţă

Mai mult decât atât, raportul mai arată că aproximativ 300 de milioane de dolari pe an reprezintă numai bunurile de lux pe care le-a achiziţionat pentru el, din străinătate. De pildă, importurile au inclus, între altele, zeci de vehicule de lux Mercedes-Benz, instrumente muzicale, inclusiv zeci de piane de cea mai bună calitate.

Actualul dictator de pa Phenian mai este pasionat de iahturi, din care are o adevărată colecţie, fiind un fidel al ambarcaţiunilor „Princess” dar şi de ceasuri de lux, de preferinţă elveţiene, din care are peste o sută, inclusiv cu cele moştenite de la tatăl său

Kim Jong-Un a mai cheltuit sume importante pentru construcţia unui teatru privat, pentru 1.000 dintre cei mai fideli aliaţi ai săi, mai scrie publicaţia britanică. Analiştii politici sunt de părere că liderul de la Phenian face toate acestea pentru a cumpăra loialitatea membrilor regimului său şi a-şi asigura astfel domnia asupra uneia dintre cele mai sărace şi oprimate ţări din lume.

Citeşte şi Noi dezvăluiri ULUITOARE de la Phenian. Familia numărului doi din Coreea de Nord a fost EXECUTATĂ

Nu în ultimul rând, Kim Jong-Un nu mai este băiatul care era finanţat de tatăl său ci, între timp, s-a căsătorit cu Ri Sol-Ju, în secret şi au şi o fetiţă, pe care o ţin ]ncă departe de ochii lumii. Odată cu aceste schimbări, au crescut şi cheltuielile liderului de la Phenianm care nu vrea să coboare standardul său de viaţă.

Astfel, a devenit interesat de tot ce înseamnă surse de venituri pentru luxul său propriu şi al familiei sale. De pildă,  odată, la o reuniune oficială, după ce poporul a aflat că liderul său este căsătorit, soţia lui a apărut cu o geantă de lux, de peste 1.500 de dolari, creaţie a unei celebre case de modă franceze. Presa din străinătate a comentat atunci că geanta Primei Doamne valora cât salariul pe un an şi jumătate al unui nord-coreean.

Ambasada-cazino a Phenianului la Moscova

Nu se ştie însă cum au ajuns aceste bunuri în Coreea de Nord, de vreme ce această ţară este supusă controlului strict şi sancţiunilor ONU care împiedică orice transfer de „bunuri de lux” către regimul de la Phenian. Dar există şi câteva explicaţii.

O parte din imensa clădire  Ambasadei Phenianului la Moscova serveşte unor activităţi clandestine, cum ar fi un cazinou ilegal, a dezvăluit de curând publicaţia rusă Izvestia. Sursa dezvăluie că regimul nord-coreean a închiriat o suprafaţă de 2.000 de metri pătraţi din clădirea administrativă unei companii care are ca obiect de activitate, în actele sale, servicii de restaurant. Partea de clădire în care se spune că se află cazinoul respectiv a fost închiriată în luna decembrie.

Clădirea aşa-zisului restaurant este separată de cea a ambasadei printr-un zid, iar în presupusul cazino nu intră decât „cunoscătorii” care sunt înregistraţi în lista proprietarilor localului. Acesta are patru mese de ruletă la al doilea etaj, cinci mese de poker şi blackjack şi aproximativ 30 de „păcănele”, iar etajul al treilea este rezervat VIP-urilor.

Publicaţia rusă spune că este imposibil ca diplomaţii nord-coreeni care locuiesc în ambasadă să nu ştie de existenţa cazinoului şi că acesta ar asigura surse grase de venituri clandestine pentru dictatorul de la Phenian, pentru a-şi finanţa luxul „cotidian”.

O fostă oficialitate de la Phenian, care a reuşit să fugă peste hotare, a depus mărturie în faţa Comisiei ONU că Kim Jong-Un a achiziţionat valută pentru a-şi întreţine luxul, prin activităţi ilicite, cum ar fi exporturile clandestine de alcool către naţiunile islamice sau traficul cu fildeş provenit din Africa, către China.

Viaţă de 7 stele

Relatările fostei oficialităţi de la Phenian au fost susţinute şi de recentele declaraţii ale lui Dennis Rodman, fosta stea a baschetului american şi „prieten pe viaţă” cu Kim Jong-Un, după cum el însuşi a spus. Rodman a vizitat Phenianul în luna octombrie, unde el şi alţi jucători americani au jucat un meci de baschet cu echipa nord-coreeană. La întoarcere în America, Rodman a descris stilul de viaţă a lui Kim ca fiind unul de „7 stele”. El a povestit că a fost invitat de către dictator pe insula sa privată şi pe iahturile sale de lux.  

Citeşte şi Prietenul AMERICAN i-a cântat „La Mulţi Ani!” dictatorului NORD-COREEAN VIDEO

Acesta este cel mai recent raport despre averea şi stilul de viaţă al dictatorului de la Phenian, după cum au declarat oficialităţile ONU. Coreea de Nord este una dintre cele 34 de naţiuni de pe glob care are nevoie de ajutor extern pentru a-şi hrăni populaţia. Agenţia ONU estimează că, în Coreea de Nord, există aproximativ 2,8 milioane de persoane „vulnerabile”, suferind de „malnutriţie, lipsa proteinelor vitale şi a grăsimilor” din dieta alimentară.