Averea ascunsă a consilierei lui Vlad Voiculescu VIDEO

O fostă consilieră a ministrului Vlad Voiculescu, Ala Nemerenco, a fost luată în vizor de presa din Republica Moldova. Nemerenco care a ajuns între timp consilier al Maiei Sandu, are o pensiune agro-turistică în România, construită după ce a aplicat la un program de finantare prin fonduri europene.

08 feb. 2021, 22:45
Averea ascunsă a consilierei lui Vlad Voiculescu VIDEO

Averea ascunsă a consilierei lui Vlad Voiculescu. Ala Nemerenco a fost consiliera ministrului Sanatatii, Vlad Voiculescu pe vremea Guvernului Ciolos. A ajuns acum consiliera Maiei Sandu la Chisinău si este în cărti pentru functia de ministru al Sanatatii peste Prut.

Presa din Moldova scrie că familia Nemerenco deține o pensiune si mai multe companii în România. Pensiunea, situată în judetul Neamt, ar fi fost construită după ce Nemerenco a aplicat la finantare din fonduri europene.

Anul trecut, actualul presedinte al Moldovei, Maia Sandu, si-a petrecut o vacanță în România, “în munții Ceahlăului”. Întâmplător sau nu, pensiunea familiei Nemerenco se numește “Zimbrii Ceahlăului”. Presa de peste Prut scrie că trei dintre firmele familiei Nemerenco sunt înregistrate în România. Este vorba despre Kadiz LAND SRL, LANDSTAR CAPITAL SRL si Îi Nemerenco. Familia detine si o firmă offshore înregistrată în Malta, scrie sinteza.org

Potrivit jurnaliștilor din Moldova, familia Nemerenco ar avea mai multe proprietăți în județul Neamț. O dovada in acest sens ar fi o autorizație de vânzare a unui teren extravilan, obținută de fiul consilierei Maia Sandu.

Averea ascunsă a Alei Nemerenco. Maia Sandu respinge acuzaţiile presei

Maia Sandu respinge acuzaţiile socialiştilor aduse la adresa consilierului său prezidenţial în domeniu sănătăţii, Ala Nemerenco, inclusiv despre averea pe care aceasta ar ascunde-o în România. Preşedintele a spus că Ala Nemerenco este o persoană integră, o persoană care a luptat şi va continua să lupte cu corupţia din sistemul medical. Comentariile au fost oferite în cadrul unei conferinţe de presă, transmite IPN.

„Doamna Nemereco a transmis, cât a fost ministru al sănătăţii şi protecţiei sociale, nenumărate informaţii, dovezi la Centrul Naţional Anticorupţie, despre schemele de corupţie pe care le-a descoperit, în special în procesele de achiziţie pe domeniul medical. Nu vedem niciun rezultat pe aceste scheme, dar vedem acum nişte atacuri la adresa ei, anume pentru că sunt speriaţi de acest lucru”, a declarat Maia Sandu.

Ala Nemerenco a anunţat, în urmă cu trei zile, că îi acționează în judecată pe deputații socialiști, Vladimir Odnostalco și Alla Darovannaia, care anterior au făcut un apel către Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale să anuleze ordinul prin care aceasta a primit diploma de master. De asemenea, Nemerenco a intentat proces împotriva socialistului Nichita Țurcan.

„Am inițiat procedurile juridice de acționare în judecată pentru apărarea demnității și reputației profesionale contra celor implicați direct în această campanie – deputații socialiști Odnostalco, Darovanaia, Țurcanu”, a anunțat consiliera prezidențială.

Citeşte şi: Ministrul Transporturilor, în conflict deschis cu sindicatul angajaţilor Metrorex: „Le transmit celor de la sindicat că metroul nu a fost construit pentru ei şi bunăstarea lor şi a „famigliilor” lor”. Reacţia sindicatului