Averea fabuloasă pe care o avea afaceristul Dan Petrescu, mort în avionul prăbușit la Milano. Cine va moșteni totul

E zi neagră pentru țara noastră după ce cel mai bogat român, Dan Petrescu, și-a pierdut viața într-un accident aviatic lângă Milano.

03 oct. 2021, 19:01
Averea fabuloasă pe care o avea afaceristul Dan Petrescu, mort în avionul prăbușit la Milano. Cine va moșteni totul
Sursa: Cancan

Averea fabuloasă pe care o avea afaceristul Dan Petrescu. Din păcate, printre pasageri se aflau și soția și fiul miliardarului. Puțini știu însă că afaceristul avea o avere colosală ce depășește 1 miliard de euro, iar Ion Țiriac era de părere că acesta este cel mai bogat om din România.

Averea fabuloasă pe care o avea afaceristul Dan Petrescu, mort în avionul prăbușit la Milano. Cine va moșteni totul

„Dan Petrescu: avere de 1 miliard de euro. Asociat în afacerile familiei Ţiriac: Unicredit Ţiriac Bank, holdingul Rocar, plasamente imobiliare. Bun prieten cu Adrian Sârbu şi cu alţi moguli. Rezident Monte Carlo, Av. Princesse Grace, Columbia Palace. Personaj discret, nu există fotografii cu el”, venea o informație, în lista “Grupului de la Monaco”.

Se pare însă că cea mai mare parte din averea lui Petrescu constă în imobiliare, potrivit Cancan. Zeci de magazine Metro, Auchan, Carrefour, Real, Billa, au fost clădite pe terenurile sale, construite de el şi închiriate pentru 10-15-20 de ani la cheie, companiilor operatoare. Cărora le convenea să indice terenul şi altcineva să predea spaţiile construite la cheie.

De altfel, potrivit surselor Gândul, Anca Surugiu, parteneră de afaceri a lui Dan Petrescu este cea care va prelua averea magnatului. Anca Surugiu, asistenta și coordonatoarea tuturor firmelor lui Dan Petrescu, va prelua averea discretului va lua averea miliardarului Dan Petrescu. Ea controla și avea toate datele offshore-urilor, știa unde sunt conturile, era împuternicită, spun sursele citate.

Un avion privat s-a prăbuşit, duminică, în apropiere de Milano, accident soldat cu moartea celor şapte pasageri şi a pilotului. Potrivit presei italiene, avionul era înmatriculat în România. Avionul a luat foc după ce s-a prăbuşit pe un imobil gol, care era în curs de renovare. Pilotul, un român de 30 de ani, şi cei şapte pasageri, între care şi un copil, au murit, scrie Corriere della Sera.

Avionul avea un motor în flăcări şi a căzut direct, fără să existe manevre”, a declarat un martor.

Pilatus PC-12 este un avion echipat cu turbopropulsor monomotor şi poate fi folosit pentru transport de mărfuri sau pentru transportul de pasageri, numărul acestora fiind limitat la 9.

Citește și: Alertă în Italia. Un avion românesc s-a prăbușit lângă Milano! Niciun pasager nu a supraviețuit