Averea impresionantă a lui Dorinel Umbrărescu. Afaceristul are o super-vilă, avion privat și elicopter, dar a construit și case pentru angajați

Dorinel Umbrărescu a început afacerile în domeniul construcției de drumuri încă de la sfârșitul anilor 90, iar în anii 2000, alături de Costel Cășuneanu și Nelu Iordache, era considerat deja unul dintre ”regii asfaltului”, fiind și singurul dintre cei trei care încă este în activitate.

26 sept. 2023, 09:39
Averea impresionantă a lui Dorinel Umbrărescu. Afaceristul are o super-vilă, avion privat și elicopter, dar a construit și case pentru angajați

La ora actuală, Dorinel Umbrărescu este cel mai puternic constructor român al momentului și unul dintre cei mai bogați români, cu o avere estimată la 290-310 milioane de euro în 2022. Firmele sale construiesc peste 400 de kilometri de autostradă și drum expres în întreaga țară și au depășit o cifră de afaceri de un miliard de euro.

Cele trei mari firme deținute de antreprenorul Dorinel Umbrărescu, Spedition UMB, SA&PE Construct și Tehnostrade, au cumulat anul trecut afaceri de 5,43 miliarde lei (1,1 miliarde de euro), în creștere cu circa 50% față de 2021, potrivit Newsweek.

În 2007, Dorinel Umbrărescu și-a ridicat un adevărat oraș privat și o vilă impresionantă pe Drumul European 85, între Adjud și Bacău, pe un domeniu cu o suprafață uriașă, de 300 de hectare.

La nici trei kilometri de orasul Adjud, judetul Vrancea, înspre Bacău, miliardarul Dorinel Umbrărescu a ridicat din nimic, în câmp, un adevarat oraș. În jurul vilei-palat, Umbrărescu a construit un cartier de vile, o piscină acoperită cu o cupolă din sticla, două benzinării, restaurante, magazine și sedii de firma care poarta sigla companiei afaceristului, respectiv UMB.

Casa lui Umbrărescu

De partea cealalta a Drumului European 85, care practic întretaie proprietatea miliardarului, există un imens parc auto pentru zeci de mașini de mare tonaj, dar și o balastieră.

Umbrărescu a construit un adevărat oraș pentru el și angajații săi

„Am ridicat 10 case pentru directorii mei si un bloc cu garsoniere și apartamente pentru ceilalti angajați, ingineri, laboranți sau contabili’, a explicat Umbrarescu.

Fiecare casă e construită pe un teren de 600 de metri pătrați, iar orașul lui Umbrărescu dispune de toate facilitățile.

„Am adus în zonă toate utilitățile pe cheltuiala noastră. In spatele caselor exista o viitoare padure, o livadă și locuri de joacă pentru copii.

Am construit și un ștrand cu nisip și un teren de fotbal. Pentru ca nu vrem să mai facem piața, am rezervat o bucată de teren culturilor agricole și unei ferme de animale de unde fiecare familie se va alimenta”, a declarat Cornel Bunghiuz, administratorul domeniului în 2007.

Pe lângă toate acestea, Umbrărescu, care este un pasionat al aparatelor de ybor, mai deține un avion privat Bombardier Challenger, cu o capacitate de 15 persoane și o valoare de achiziție de 35 de milioane de dolari, dar și două elicoptere, unul pentru a inspecta șantierele și unul pentru întâlniri cu partenerii de afaceri, un Agusta Westland Special Versace Edition, realizat de cunoscutul producator Agusta Westland în colaborare cu renumita casă de modă Versace, în valoare de 6 milioane de euro.

Avion Bombardier Challenger

Aparatul, deținut în lume doar de marii magnati, are șase locuri și este personalizat, proprietarul avand posibilitatea de a alege modelul din interior, care este creat din piele de culoare alba și neagră, potrivit bzi.ro.

Citește și: EXCLUSIV La Cocoș, supermarketul românesc care se bate cu cele mai puternice lanțuri de supermarketuri din România. Reduceri substanţiale dacă achiziţionezi 3 sau 6 produse de acelaşi fel