Averea lui Adrian Mititelu, din nou sub sechestru. Unele fapte s-au petrecut în urmă cu 16 ani

ANAF a cerut şi obţinut instituirea sechestrului pe bunurile inculpaţilor din dosarul „Maxitec“, printre care se află şi Adrian Mititelu, patronul U Craiova 1948 SA, din Liga 3.

21 nov. 2019, 17:50
Averea lui Adrian Mititelu, din nou sub sechestru. Unele fapte s-au petrecut în urmă cu 16 ani

Potrivit portal-ul Ministerului Justiţiei, citat şi de Gazeta de Sud, judecătorii de la Curtea de Apel Craiova au pus sechestru pe bunurile a nouă inculpaţi, iar sumele sunt cuprinse între 19.600 şi 21 de milioane de lei. În acest dosar, Fiscul are de recuperat peste 23 de milioane de lei, aproximativ cinci milioane de euro la data faptelor.

Infracţiunile reţinute de procurorii DIICOT în acest dosar penal sunt de constituire a unui grup infracţional, evaziune fiscală, spălare de bani şi folosire cu rea-credinţă a bunurilor societății. Inculpaţii ar fi comis infracţiunile în perioada 2003 – 2006. 

Inculpatul Mititelu Adrian a iniţiat şi constituit, în anul 2003, un grup infracţional organizat care a activat până în anul 2006, la care au aderat şi inculpaţii Ionescu Ştefan, Preoteasa Gigel, Negru Claudia, Joavină Gheorghe, Oprea Gigi, Daniel Roşianu, Trandafir Fănel şi Crăciunoiu Iancu, scopul asumat fiind comiterea în formă continuată de infracţiuni prin intermediul societăţilor comerciale din grupurile de firme Maxitec, respectiv Regional Media din judeţul Dolj„, au precizat anchetatorii.

În cazul lui Adrian Mititelu, instanţa a pus sechestru până la concurenţa sumei de peste 21 de milioane de lei. „Dispune instituirea sechestrului asigurator asupra patrimoniului inculpatului Mititelu Adrian Marian până la concurenţa sumei de 21.609.279 de lei, la care se adaugă accesoriile fiscale calculate de la data producerii prejudiciului până la data achitării integrale a sumei datorate„, se arată în hotărârea instanţei.