Toni Greblă, URMĂRIT PENAL de DNA pentru trafic de influenţă. Vezi ce AVERE are judecătorul CCR

Toni Greblă, judecător la Curtea Constituţională (CCR), este urmărit penal de DNA pentru infracţiuni conexe celor de corupţie. Fost senator, Greblă are o avere destul de consistentă, chiar dacă nu deţine proprietăţi excentrice.

22 ian. 2015, 08:34
Toni Greblă, URMĂRIT PENAL de DNA pentru trafic de influenţă. Vezi ce AVERE are judecătorul CCR

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de combatere a infracţiunilor conexe infracţiunilor de corupţie au dispus efectuarea urmăririi penale faţă de Toni Greblă, pentru următoarele infracţiuni: trafic de influenţă, în formă continuată; două infracţiuni de efectuare de operaţiuni financiare ca acte de comerţ incompatibile cu funcţia în scopul obţinerii pentru sine şi pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite; constituirea unui grup infracţional organizat (în forma constituirii şi în vederea pregătirii infracţiunii de folosire, la autoritatea vamală, a documentelor vamale de transport sau comerciale falsificate).

Potrivit declaraţiei de avere de la mijlocul lui 2014, dar aferentă anului 2013, la capitolul imobiliar, Toni Greblă stă destul de bine: deţine un teren intravilan, de 700 de metri pătraţi, în Târgu Jiu. Pe acel teren are o casă de 180 de metri pătraţi, ambele fiind obţinute în 1997. În plus, mai are o garsonieră de 24 de metri pătraţi, tot în Târgu Jiu.

În schimb, la secţiunea auto, fostul senator stă mai bine: are un Peugeot 206 şi un Hyundai ix35. În schimb, judecătorul nu are bunuri din metale preţioase, bijuterii, obiecte de artă sau de cult.

Toni Greblă, judecător la CCR, adus la DNA cu mandat. Şpaga – 56.000 de euro, rochii de damă şi capsatoare

Toni Greblă are deschis la CEC un cont în care are 70.000 de lei şi care a fost deschis în 2012.

Toni Greblă a încasat în 2013 un salariu de senator de 69.518 lei, în intervalul ianuarie-decembrie, şi 5.752 lei în decembrie 2013, din calitate de judecător la CCR.

În acelaşi an, soţia sa a câştigat 47.800 de lei din activitatea de avocat, dar şi 28.800 lei din pensie.

Toni Greblă a fost senator în Parlamentul României în legislatura 2008-2012, din partea PSD si reales la alegerile legislative din 2012 ca senator de Gorj.

Toni Greblă, la DNA: Ce susţin procurorii nu are legătură cu CCR. Îmi periclitează imaginea, mă deranjează

A fost numit de Senat ca judecător al Curtii Constitutionale la data de 18 decembrie 2013, în locul judecatoarei Iulia Motoc, care a demisionat pentru a deveni judecator CEDO.