Averea neștiută a lui Cătălin Cîrstoiu. Apartamente la Mamaia, Sinaia, București și mai multe mașini Mercedes și BMW X6 M, de peste 100.000 de euro bucata, toate deținute de firmele familiei sale

În afară de proprietățile trecute în declarația de avere depusă pentru funcția de manager al Spitalului Universitar București, Cătălin Cîrstoiu folosește proprietăți deținute de firmele sale și ale soției. ”Este o metodă utilizată de mulți politicieni pentru a nu încărca declarațiile de avere”, a explicat pentru HotNews.ro una dintre sursele care au dezvăluit situația financiară a candidatului Cătălin Cîrstoiu.

29 mart. 2024, 12:42
Averea neștiută a lui Cătălin Cîrstoiu. Apartamente la Mamaia, Sinaia, București și mai multe mașini Mercedes și BMW X6 M, de peste 100.000 de euro bucata, toate deținute de firmele familiei sale

Medicul Cătălin Cîrstoiu, susținut de PNL și PSD la Primăria București, deține pe firmele familiei un apartament într-un complex de lux din Mamaia Nord, la malul Mării Negre, chiar pe plajă, lângă Hotelul Rex, un penthouse la Sinaia, două apartamente într-un ansamblu rezidențial de lux în București, vizavi de Palatul Cotroceni, și mai multe mașini de mare putere, printre care un BMW X6 M60 pe care îl folosește și în campania electorală, dar și două mașini Mercedes GLE Coupe 350 D / 4M, ambele luate în leasing. Chiar la acțiunea electorală de joi seara, la lansarea candidaturii lui Robert Negoiță, candidatul alianței de guvernare a plecat cu un BMW X6 M60, înmatriculat pe una dintre firmele sale, scrie Hotnews.ro. Grupul de firme se numește Anemona.

Conform legii, în calitatea de manager de spital, el nu e obligat să-și prezinte proprietățile firmelor în declarațiile de avere. Comparativ, valoarea proprietăților din declarația de avere a lui Cîrstoiu e mai mică decât cea a proprietăților folosite și aflate pe firme.

În declarația de avere apare un teren intravilan de peste 3.000 de metri pătrați în Mogoșoaia, o casă de 450 de metri pătrați în județul Ilfov și un apartament de 100 de mp în București. Ca mașină, are declarat un Cadillac din 2008.

Întrebat joi de HotNews.ro, Cătălin Cîrstoiu a recunoscut că are apartamentele din Sinaia și din Mamaia, precum și mașinile BMW, spunând că o mașină Mercedes a vândut-o, iar una este „în vânzare”.

„Este o metodă prin care oamenii politici și persoanele cu funcții înalte la stat nu își încarcă declarația de avere. Argumentează că bunurile aparțin companiei și nu lor, nefiind astfel obligați să le declare”, a explicat pentru HotNews una dintre sursele consultate de jurnaliști.