AVEREA pe care o lasă în urmă Sergiu Nicolaescu: case, terenuri şi conturi bancare

Sergiu Nicolaescu a decedat, joi, la Spitalul Elias, în urma unor complicaţii cardiace şi pulmonare severe, care nu au răspuns la tratamentul intensiv aplicat după ce regizorul a fost operat de peritonită. Nicolaescu a fost şi va rămâne unul dintre cei mai prolifici şi valoroşi regizori din România. A lăsat în urmă o soţie iubitoare, milioane de fani, o impresionantă colecţie de filme, dar şi o avere considerabilă.  

03 ian. 2013, 12:14
AVEREA pe care o lasă în urmă Sergiu Nicolaescu: case, terenuri şi conturi bancare

În urma unei vieţi active şi a unei munci asidue, cu peste 60 de filme în care a jucat sau le-a regizat, marele actor şi regizor a lăsat în urmă o avere de mai multe sute de mii euro, două apartamente şi o casă de vacanţă în judeţul Constanţa. 

Potrivit declaraţiei sale de avere din anul 2012, senatorul Sergiu Nicolaescu deţinea la data de 15 iunie a anului trecut, două terenuri intravilan, unul în Bucureşti, de 2.000 de metri pătraţi, şi un al doilea la mare, în localitatea 2 Mai, de 600 de metri pătraţi.

Totodată, maestrul avea două apartamente în Sectorul 1 din Bucureşti, precum şi o casă de vacanţă, în 2 Mai.

Unul dintre apartamente a fost cumpărat în 1973, iar un al doilea în 1997, la un an după ce a cunoscut-o pe a treia şi ultima lui soţie.

Pe lângă veniturile de parlamentar, cu 5 mandate la activ, începând încă după Revoluţie, s-au adăugat veniturile provenite din drepturile de autor. 

Astfel, Nicolaescu, a reuşit să strângă aproximativ 250 de mii de euro, 250 de mii de lei, şi aproape 40.000 de dolari în mai multe conturi bancare.

Beneficiarul acestei averi ar urma să fie soţia acestuia, Dana Ionică, în vârstă de 35 de ani. 

CITEŞTE ŞI Femeia care i-a fost alături lui Sergiu Nicolaescu până în ultimele clipe. Dana are 35 de ani VIDEO

Sergiu Nicolaescu era convins că are un fiu nelegitim. Ce spunea într-un interviu de ziua sa

Sergiu Nicolaescu a decedat joi, la ora 8.20, în urma complicaţiilor cardiace şi pulmonare severe, care nu au răspuns la tratamentul intensiv aplicat, a anunţat Spitalul Elias,unde regizorul era internat din 26 decembrie 2012 şi recent fusese operat de peritonită.