AVERILE CANDIDAŢILOR. Vadim n-are casă, n-are bani, dar are un Logan. Cum a „sărăcit” liderul PRM

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. Corneliu Vadim Tudor, candidatul PRM, nu este un politician înstărit. Cel puţin, aşa reiese din declaraţia sa de avere. În plus, averea sa nu a cunoscut salturi foarte accentuate în ultimii ani, dar nici căderi extrem de spectaculoase.

02 oct. 2014, 07:09
AVERILE CANDIDAŢILOR. Vadim n-are casă, n-are bani, dar are un Logan. Cum a „sărăcit” liderul PRM

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. În 2009, anul de când datează cea mai veche declaraţie de avere postată de Vadim pe site-ul Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI), liderul PRM nu deţinea niciun teren, de niciun tip, intravilan, agricol, forestier etc. Avea, în schimb, o casă de locuit, dobândită în anul 1996, care se afla pe strada General Mihail Butoianu, în Cotroceni.

AVERILE CANDIDAŢILOR. Veniturile Monicăi Macovei s-au redus la jumătate în ultimii ani. Ce proprietăţi deţine

Şi care avea o suprafaţă de 178 de metri pătraţi. După cum preciza în declaraţia de avere din 19 octombrie 2009, casa a fost cumpărată pe baza legii 112/1995 şi era deţinută în coproprietate cu soţia sa, Doina Vadim-Tudor.

În schimb, în acest an, în declaraţia depusă pentru alegerile prezidenţiale, europarlamentarul afirmă că nu mai deţine această casă.

AVERILE CANDIDAŢILOR. Cum a ajuns Kelemen Hunor în 10 ani de la nimic la o avere de invidiat

Revenind la anul 2009, în această declaraţie, Vadim îşi prezintă proprietăţile de la acea vreme. Acestea erau: o Dacia Logan, cumpărată în 2007, o colecţie de autografe celebre şi obiecte aparţinând unor personaje istorice (Al. I Cuza, M. Kogălniceanu etc.), colecţie pe care o consideră inestimabilă.

De asemenea, nu avea bani în bănci, nu avea datorii, ci doar venituri de la Editura România Mare, dar pe care nu le precizează. Şi a mai împrumutat în nume personal aceeaşi editură cu 90.000 de lei. Şi aici se încheie situaţia financiară din 2009 a prezidenţiabilului Vadim Tudor.

AVERILE CANDIDAŢILOR. Cum s-a îmbogăţit Călin Popescu Tăriceanu în zece ani. Casele şi maşinile, în top

În prezent, nu mai are casa amintită, dar deţine în continuare Logan-ul, dar şi colecţia de autografe şi obiecte ce au aparţinut unor celebrităţi istorice. Conturile sunt tot inexistente.
 
Totuşi, au mai crescut împrumuturile pe care le-a acordat Editurii România Mare (140.800 lei). Lista continuă cu zero absolut: zero datorii, cadouri, alte active etc. Îşi precizează, în schimb, salariul de la Parlamentul European: 72.000 euro. Adică 6 mii de euro pe lună.