Avertisment al MAE bulgar. În România permisele vi se pot lua pentru fleacuri: depăşiri interzise, nerespectarea semaforului…

Ministerul bulgar de Externe avertizează bulgarii că pot rămâne fără permise de conducere pentru infracțiuni minore, cum ar fi trecerea pe roșu sau depășirea liniei continue.

10 oct. 2018, 12:54
Avertisment al MAE bulgar. În România permisele vi se pot lua pentru fleacuri: depăşiri interzise, nerespectarea semaforului…

Bulgarii rămân masiv fără permise de conducere în România pentru infracțiuni minore, cum ar fi manevrele de depășire incorecte, averitizează Ministerul de Externe din țara vecină, scrie digi24.ro.

Citeşte şi TAXA AUTO dispare. Anunţ oficial de la minstrul de Finanţe despre TIMBRUL DE MEDIU 2019

În ultimul an și jumătate 344 de bulgari și-au pierdut carnetele în România, iar recuperarea poate dura până la un an. În țara vecină, spune MAE bulgar, pentru orice încălcare a legii permisul de conducere poate fi luat. Ministerul dă ca exemple nerespectarea culorii semaforului, depășirile de coloane, trecerea liniei continue sau excesul de viteză.

MAE bulgar avertizează și în privința modificării legislației auto în Grecia.

Informațiile oferite trezesc însă revolta bulgarilor care acuză faptul că în țara vecină românii își fac de cap și că poliția lor nu este la fel de dură. „Dacă ar exista reciprocitate toți șoferii români care circulă între Ruse și Beala (60 kilometri sud de Ruse – n.red.) ar trebui să rămână fără permise”, comentează un șofer bulgar avertismentul Ministerului de Externe din țara lui.