Avertisment ciudat pentru cireşele din supermarket chiar pe etichetă: „Consumaţi-le fără coajă!”

Cireșele de import au apărut în supermarketuri, însă caserolele au inscripționate niște avertismente care îi uimesc pe clienți. Conform indicațiilor, cireșele ar trebui decojite pentru a fi consumate în siguranță, fiind tratate cu niște substanțe periculoase pentru organism.

07 mai 2018, 10:12

„Doar ce le-am cumparat de la Carrefour Romania Mega mall. Stie cineva daca exista si cutit special pentru aceasta operatiune de indepartare a cojilor la cirese? Pt mine e prima oara cand vad asa ceva. Carrefour Romania aveti si un instrument special pt asa ceva??”, a scris Augustin Katea pe Facebook.

Primele cireşe au apărut pe tarabele din pieţe, la un preţ ce-ţi taie pofta. Costă între 80 şi 100 de lei kilogramul şi sunt aduse din Grecia. Puţini sunt însă cei care pot să le şi cumpere. Cele româneşti se vor coace abia peste două săptămâni. Vor costa de patru ori mai puţin decât cele din import, promit acum fermierii.

Primele cireşe apărute în pieţe sunt mai mult de admirat decât de gustat, spun cumpărătorii, uluiţi de preţul uriaş. 

În pieţele din Capitală, cireştele costă 80 de lei kilogramul. Adică, aproximativ un leu bucata!  

Fructele şi legumele româneşti au început să apară în pieţe. Mai târziu decât în alţi ani, dar la preţuri mult mai mari. Producătorii spun că recolta din acest an a întârziat din cauza frigului. Soiurile au fost plantate tarziu, astfel că producţia a ajuns pe tarabe în mai, în loc de aprilie.