Avertisment de la NASA. Un asteroid de dimensiuni uriaşe se apropie cu viteză de Pământ

NASA a emis marţi o nouă avertizare importantă pentru un asteroid de dimensiune foarte mare, care se îndreaptă cu viteză foarte mare spre Pământ.

22 oct. 2019, 13:19
Avertisment de la NASA. Un asteroid de dimensiuni uriaşe se apropie cu viteză de Pământ

Conform măsurătorilor făcute de NASA, asteroidul are un diametru de 650 de metri, și se îndreaptă cu o viteză de peste 40.000 km/h spre Pământ. Momentul de maximă apropiere va avea loc pe 3 noiembrie, iar NASA spune, în momentul de faţă, traiectoria calculată arată că asteroidul va trece la o distanță de Pământ echivalentă cu 12.9 distante dintre planetă noastră și Lună.

NASA a numit asteroidul 2015 JD1, el fiind descoperit în anul 2015, și fiind inclus în clasa Apollo, din cauza dimensiunii foarte mari. În cazul în care ar intra în atmosfera terestră, asteroidul ar putea produce pagube uriașe.

NASA este obligată să emită avertizări pentru orice fel de asteroid care are un diamentru de peste 35 de metri, iar asta deoarece în asemenea cazuri există posibilitatea că el să lovească suprafața Pământului, dacă intră în atmosferă. În cazul unui asteroid cu diametru de 450 de metri, impactul cu Pământul ar putea omorâ milioane de oameni.