Avertisment de la Poliţia Română. Cum profită hackerii de criza COVID-19

Poliția Română îi atenţionează pe utilizatorii de internet că hackerii se folosesc de oferte și campanii false pe seama COVID-19, chiar și în numele unor instituții precum ONU, NATO sau Organizația Mondială a Sănătății. Scopul acestora este de a fura datele personale.

19 mart. 2020, 14:37
Avertisment de la Poliţia Română. Cum profită hackerii de criza COVID-19

Hackerii lansează campanii și oferte în încercarea de a obține date personale cu ajutorul cărora pot goli conturile utilizatorilor. Au apărut, astfel, o serie de mesaje tematice: „oferte” de materiale de protecție, „campanii” în sprijinul găsirii de vaccin / tratament, „mesaje cu recomandări exclusive” de la organizații de notorietate etc.

Poliția Română transmite că asistăm la încercări de phishing prin care expeditorii încearcă să obțină informații personale, informații de pe carduri și alte date asemenea acestora, în scopul fraudării, ori să infecteze dispozitivele de acces la internet cu programe malware.

Phishing-ul reprezintă mesaje nesolicitate, care provin din surse necunoscute sau care conțin anexe sau link-uri care, accesate, provoacă pagube.

Fake news pe tema coronavirusului. Cum răspândesc nişte inconştienţi panica în Capitală VIDEO

„Monitorizarea înregistrărilor de domenii web, care au în denumire termenii coronavirus / covid, a condus la concluzia că majoritatea sunt implicate în campanii malițioase”, susţin specialiştii din Poliţie.

Ceea ce ar trebui să facem este să nu accesăm atașamentele sau link-urile atât de bine evidențiate în mesajele în cauză sau să verificăm informația din alte surse. Trebuie să știm că simpla atașare sau folosire a unei sigle cunoscute nu arată că un mesaj sau expeditorul lui acționează legal. Doar pentru că un atașament arată ca un document PDF sau word, nu înseamnă că așa și este ori că este sigur și nu conține malware”, mai precizează Poliția Română.


loading...