Avertisment de ultimă oră al Ucrainei, către toate avioanele cu pasageri: Ocoliţi Marea Neagră!

Ucraina a sfătuit companiile aeriene să evite să zboare deasupra apelor deschise ale Mării Negre de luni până sâmbătă, din cauza exerciţiilor navale ruseşti care au loc acolo.

13 feb. 2022, 18:19
Avertisment de ultimă oră al Ucrainei, către toate avioanele cu pasageri: Ocoliţi Marea Neagră!

Peste 30 de nave ruseşti au început sâmbătă exerciţii de antrenament în Marea Neagră, în apropierea peninsulei Crimeea, ca parte a unor exerciţii navale mai ample.

Începând de mâine, companiile aeriene sunt sfătuite să nu zboare …deasupra acestei zone şi să planifice din timp rutele optime, ţinând cont de situaţia actuală”, a precizat duminică serviciul public ucrainean de trafic aerian, citat de Reuters.

Acesta a precizat că spaţiul aerian deasupra teritoriului Ucrainei a rămas deschis.

Citeşte şi Rusia a început manevrele în Marea Neagră. Au fost puse în mişcare peste 30 de nave de asalt, crucişătoare şi distrugătoare

Tot duminică, un oficial ucrainean de rang înalt a declarat că Ucraina nu vede rostul închiderii spaţiului său aerian ca răspuns la acumularea de trupe de către Moscova, în timp ce compania aeriană olandeză KLM – parte a Air France – a anunţat că nu va mai zbura spre Ucraina, iar compania germană Lufthansa a declarat că ia în considerare suspendarea zborurilor.

Statele Unite au declarat că Rusia ar putea invada Ucraina în orice moment. Moscova neagă orice plan de a invada, spunând că îşi menţine propria securitate împotriva agresiunii aliaţilor din NATO.

Citeşte şi NATO a înarmat Ucraina cu echipament de 700 de milioane de dolari. Hackerii ruşi au pus mâna pe corespondenţa secretă şi acuză Alianţa că livrează mai mult decât arme defensive