Avertisment fără precedent: Renunţaţi la Google, Facebook şi Dropbox!

Publicat: Marţi, 14 Octombrie 2014 09:57 // Actualizat: Marţi, 14 Octombrie 2014 09:57 // Sursa: romaniatv.net

Edward Snowden, fostul analist american care a dezvăluit amploarea supravegherii practicate de Statele Unite pe internet, spune că oamenii care ţin la viaţa lor privată ar trebui să nu utilizeze servicii online foarte populare precum Dropbox, Facebook şi Google, potrivit techcrunch.com.

Edward Snowden, care în prezent se află la Moscova, a acordat duminică un interviu pentru New York Festival, răspunzând, printre altele, unei serii de întrebări despre ce pot face utilizatorii obişnuiţi pentru a-şi proteja viaţa privată, scrie Tech Crunch.

Analistul american a spus că este nevoie de o reformă a politicilor guvernamentale. Unele persoane adoptă o poziţie de tipul "nu am nimic de ascuns", dar, când spun asta, oamenii "răstoarnă modelul de responsabilitate pe baza căruia funcţionează drepturile unei persoane", a explicat Snowden.

Când cineva spune "nu am nimic de ascuns", spune, de fapt, "nu îmi pasă de acest drept", ceea ce înseamnă "nu am acest drept pentru că am ajuns în punctul în care trebui să justific acest drept", când, de fapt, guvernul trebui să justifice încălcarea drepturilor, potrivit lui Snowden.

Pe de altă parte, Snowden a spus că utilizatorii de internet ar trebui să înceapă să folosească servicii online care se bazează pe criptarea datelor şi să înceteze utilizarea unor servicii "ostile vieţii private".

Un exemplu în acest sens oferit de Snowden este Dropbox, un serviciu de stocare de date la distanţă, criticat de analistul american pentru că nu ar folosi un sistem de criptare a datelor. În schimb, Snowden a susţinut că o alternativă sigură ar fi serviciul SpiderOak.

Fostul spion american a făcut declaraţii similare referitor la serviciul Dropbox şi în urmă cu câteva luni, compania răspunzând că securitatea informaţiilor utilizatorilor este principala sa prioritate. Dropbox a explicat că datele utilizatorilor sunt criptate la transferul către serverele sale şi stocate criptat pe servere.

Diferenţa faţă de SpiderOak este că, în cazul acesteia din urmă, datele sunt stocate criptat şi pe dispozitivele utilizatorilor, nu doar la transferul pe servere.

Snowden a sugerat că, deşi Facebook şi Google şi-au îmbunătăţit sistemele de securitate, ele rămân în continuare "periculoase", iar oamenii ar trebui să le evite.

loading...
4 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Dropbox Edward Snowden Facebook google
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
15 oct 16:11
Răspunde | Votează email 0 email
suzana
Cele mai sigure locuri de munca! Oferta extrem de serioasa! Asiguram din start contract legal! Deja s-au facut primele plati! Multi oameni s-au convins, e randul dumneavoastra acum! NU este MLM! NU este joc piramidal! Castigurile sunt garantate! Cautam operatori online care vor sa castige cel putin 300 de dolari lunar, cu o munca usoara de 3 ore pe zi! Pentru a va oferi detalii, trimiteti textul "Info" la adresa de email: [email protected]
15 oct 12:31
...sistemele de securitate, ele rămân în continuare “periculoase”, iar oamenii ar trebui să le evite. [romaniatv.net] Comentarii...
14 oct 17:41
...lor privată ar trebui să nu utilizeze servicii online foarte populare precum Dropbox, Facebook şi Google, potrivit techcrunch.com. Citește mai departe…

...
14 oct 10:34
...practicate de Statele Unite pe internet, spune că oamenii care ţin la viaţa lor privată ar trebui să nu utilizeze …read more ...
1
EUR
4.8744
RON
26 Oct
noapte 13 °
zi 19 °
Ultimele joburi adaugate
24 H