Avertisment important al preoţilor: Ce e INTERZIS să faci duminica! Nu, nu e vorba neaparat de "împreunare"

Publicat: Duminică, 21 Ianuarie 2018 09:34 // Actualizat: Duminică, 21 Ianuarie 2018 15:49 // Sursa: romaniatv.net

Duminica e zi de odihnă, ca să ne amintească nouă tuturor că va veni un moment când totul va lua sfârşit şi nu vom mai fi nevoiţi să muncim. Așadar, în a șaptea zi a săptămânii, preoții îi sfătuiesc pe credincioși să se odihnească și să nu facă decât lucruri care îi relaxează și îi umplu de bucurie!

Lucrurile sunt simple: să nu faci duminica ceea ce ai fi putut face în timpul săptămânii. Să-ţi faci programul în aşa fel încât duminica să o ai liberă, fără stresul grijilor zilnice. Duminica şi în sărbători să mergi la biserică, să faci fapte bune, să citeşti din cărţile sfinte, să te rogi mai mult, să te fereşti mai cu ardoare de păcat.

Dacă poţi să speli, să calci, să faci curăţenie de sâmbătă de ce să le laşi pentru duminică? De ce să nu ascult de Dumnezeu, doar pentru că mi-e lene.

„Duminica nu e ca o zi liberă dată de la serviciu, în care faci ce vrei, ci e o zi sfântă în care Iisus Hristos Mântuitorul lumii a înviat din morţi, ca împreună cu El să înviem şi noi (şi eu şi familia mea, şi prietenii, şi colegii, şi conaţionalii mei, şi toţi oamenii de pe pământ, şi cei vii şi cei adormiţi)", spune Ieromonahul Gheorghe. Mai mult, duminica e ziua în care oamenii se adună în casa Domnului, ca într-o mare familie!

Duminica e ziua în care ne adunăm toţi în biserici, nu ca la teatru sau ca la mall, ci ca-n locul cel mai sfânt de pe pământ, pentru a-i mulţumi lui Dumnezeu pentru toate şi a-i cere să ne mântuiască pe toţi, fiind foarte conştienţi că fără ajutorul Lui nu puteam face nimic Participările la Sfânta Liturghie în duminici şi sărbători punctează credinţa noastră în viaţa veşnică, convingerea fermă că la un moment dat totul va lua sfârşit şi va începe o nouă viaţă. Mergem duminica la Biserică pentru a ne reîntoarce acolo de unde am plecat: din raiul bucuriei, unde omul stătea faţă-n faţă cu Dumnezeu.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
calendar ortodox calendar ortodox 2018 duminica păcate
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8426
RON
31 May
noapte 11 °
zi 21 °
Ultimele joburi adaugate
24 H