AVERTISMENT major: NU dormi cu acest obiect în PAT!

Riscul de cancer poate creste atunci cand dormi cu acest obiect pe perna sau in pat, avertizeaza expertii in sanatate.

03 mart. 2019, 14:21
AVERTISMENT major: NU dormi cu acest obiect în PAT!

Potrivit Departamentului de Sanatate Publica din California, atunci cand dormi cu acest dispozitiv in apropierea ta creste riscul de cancer pe creier.

Telefoanele mobile, caci despre ele este vorba, emit anumite frecvente radio despre care oamenii de stiinta cred ca maresc riscul de cancer pe creier, tumori pe nervul acustic si glandele salivare.

Totodata, frecventele radio au fost asociate cu reducerea productiei de sperma precum si a mobilitatii spermatozoizilor.

Cercetatorii nu au dezvaluit, inca, toate efectele negative pe care folosirea mobilelor le are asupra sanatatii, insa persoanele care vor sa reduca riscul de imbolnavire ar trebui sa-si tine departe de pat telefoanele.

„Atunci cand un mobil trimite semnale catre un turn de relee, frecventa radio trece din mobil in antene si de acolo in toate directiile inclusiv in capul si in corpul persoanei care foloseste telefonul”, sustin oamenii de stiinta.

„Mobilele functioneaza prin trimiterea si receptarea de semnale catre si dinspre turnul de relee”.

„Nu dormi cu telefonul in pat sau in apropierea capului tau”.

„Daca telefonul nu este oprit sau pe modul avion, tine-l cat mai departe de pat”.

De asemenea, oamenii pot reduce riscul de cancer pe creier prin pastrarea telefonului in genti ori borsete si nu in buzunare.

Citeşte continuarea pe SFATULPARINTILOR.RO.