Avertisment pentru clienţii Lidl! Frauda care te poate lăsa fără bani pe card

Un client fidel al lanţului de hipermarketuri Lidl din Germania s-a confruntat cu o situaţie neplăcută: a descoperit că, din aplicaţia Lidl Plus, au fost făcute achiziţii pe care nu le recunoştea, în urma cărora a rămas fără 500 de euro în cont.

12 ian. 2023, 17:13
Avertisment pentru clienţii Lidl! Frauda care te poate lăsa fără bani pe card
Țeapa Lidl de care ar trebui să te ferești!

Avertisment pentru clienţii Lidl! Aplicaţia Lidl Plus le oferă clienţilor posibilitatea de a obţine reduceri și produse gratuite. În plus, chitanțele de numerar pot fi înlocuite cu o chitanță digitală. Numai că, nu de puţine ori, tehnologia poate juca feste. Este cazul unui bărbat din Germania a cărui aplicaţie a fost piratată, iar din cont i-au dispărut sume 500 de euro.

Avertisment pentru clienţii Lidl!

El și-a descris problema pe Facebook și a avertizat alți clienți asupra riscului de a rămâne fără bani în cont. După două achiziții misterioase pe care le-a descoperit în contul său bancar, una în valoare de 300 de euro, alta în valoare de 200 de euro, bărbatul a sunat la poliție.

Aplicația mea Lidl Plus a fost piratată și s-au făcut două achiziții de 200 de euro și 300 de euro prin Lidl Pay”, a scris bărbatul în postarea sa pe Facebook, potrivit ziarulromanesc.de

Clientul nu consideră că vinovat pentru acest furt ar fi Lidl, ci îi îndeamnă pe clienți să își protejeze mai bine datele.

Îndemn oamenii să-și verifice detaliile de acces și numerele lor în aplicație”, recomandă bărbatul.

Citeste si Cum UMFLĂ Lidl preţurile produselor. Diferenţe uriaşe între preţul de la raft şi cel de la casă

Din fericire, acesta a observat la timp și a raportat cazul băncii și poliției, iar paguba va fi recuperată.

M-am plâns la poliție și mi s-a spus că aceasta este o problemă cunoscută cu aplicația Lidl și s-a întâmplat de multe ori înainte”, a mai spus clientul Lidl.

Un fost angajat dezvăluie secretele popularului lanţ de supermarketuri

O altă neregulă la Lidl Germania a fost sesizată de un fost angajat. În reclamele sale, Lidl foloseşte multe produse de la Bioland, a căror imagine bună ar trebui să sporească încrederea în produsele ecologice de marcă proprie ale Lidl, potrivit unui documentar ZDF. Fostul șef de marketing de la Lidl dezvăluie, însă, ce anume se ascunde în spatele ofensivei bio.

Lidl a încheiat un parteneriat cu Bioland în 2019. Compania garantează standarde ecologice ridicate. Potrivit fostului director de marketing, produsele “Bio Organic” sunt făcute în mod deliberat pentru a fi similare din punct de vedere vizual cu produsele Bioland. Lidl folosește ambele sigilii ecologice pe propriile produse, astfel încât etichetarea devine confuză. Clienții care nu se uită cu atenție ar recunoaște cu greu diferența și ar crede că achiziționează un produs Bioland.

Citeste si Val de angajări la Lidl. Vânzătorii primesc peste 3.000 de lei net/lună, tichete de masă, tichete cadou şi sporuri ocazionale