Avertisment pentru ŞOFERI: 20.000 de SANCŢIUNI RUTIERE în weekend

Poliţia Română a organizat, în acest weekend, o acţiune pe drumurile naţionale şi pe autostrăzi, pentru prevenirea accidentelor rutiere, în special a celor produse pe fondul vitezei excesive. Aproape 1.400 de poliţişti au acţionat în trafic pentru salvarea de vieţi şi creşterea gradului de siguranţă rutieră.

23 feb. 2015, 15:45
Avertisment pentru ŞOFERI: 20.000 de SANCŢIUNI RUTIERE în weekend

În 3 zile de acţiune (intervalul 20 – 22 februarie a.c.), aproape 1.400 de poliţişti de la rutieră şi ordine publică au fost prezenţi pe principalele tronsoane de drumuri naţionale şi autostrăzi, pentru prevenirea evenimentelor rutiere negative, în special a celor produse pe fondul vitezei excesive, pentru depistarea celor care încalcă prevederile codului rutier şi pentru asigurarea fluenţei traficului rutier.

Atenţie, şoferi! 2000 de conducători au rămas fără permis

Au fost monitorizate, cu prioritate, sectoarele de drumuri cu valori ridicate de trafic, fiind folosite zilnic aproape 450 de aparatele de măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor, amplasate în „cascadă”.

În urma activităţilor derulate sub coordonarea de specialitate a Direcţiei Rutiere din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române au fost constatate 19.204 abateri la regimul vitezei, în 345 de cazuri fiind reţinut permisul de conducere, pentru depăşirea vitezei legale cu peste 50 km./h. Viteza excesivă şi cea neadaptată la condiţiile de drum reprezintă unele dintre principalele cauze generatoare de accidente rutiere grave pe drumurile publice.