Avertismentul care dă fiori României. „Putin este într-o stare agresivă, nu se va opri în Ucraina”

Vicepreședintele Comisiei Europene, Valdis Dombrovskis, a spus că există posibilitatea ca Vladimir Putin să își intensifice ambițiile militare și provocările la adresa NATO în țările din Marea Baltică, Lituania, Letonia și Estonia, în cazul în care va câștiga în Ucraina.

08 mart. 2022, 16:51
Avertismentul care dă fiori României. „Putin este într-o stare agresivă, nu se va opri în Ucraina”

Veste șoc despre Vladimir Putin! Liderul de la Kremlin s-ar afla „într-o stare de spirit agresivă”. Din acest motiv, a spus fostul prim-ministru al Letoniei într-un interviu acordat pentru politico.eu, UE trebuie să ia în serios amenințarea Rusiei. „Dacă nu sprijinim Ucraina, războiul nu se va opri în Ucraina. În mod clar, Putin este acum într-o stare de spirit agresivă de război și, din păcate, este probabil ca această agresiune să continue în alte țări”, a mai spus Dombrovskis.

Fost comandant suprem al Forţelor Aliate NATO: Vladimir Putin are în vizor Republica Moldova. Nu cred că ar ataca un stat NATO
De asemenea, acesta a fost întrebat dacă este deosebit de îngrijorat de Republica Moldova. „Dacă te uiți la escaladarea retoricii agresive a Rusiei și chiar a declarațiilor care susțin că Rusia susține interesele Belarusului de a avea acces la Marea Baltică și la creșterea retoricii anti-baltice, la fel a fost și în Ucraina, unde a început, de asemenea, cu o retorică anti-ucraineană în creștere”, a subliniat vicepreședintele Comisiei Europene.

Mai apoi, Dombrovskis s-a arătat sceptic cu privire la deschiderile diplomatice către Vladimir Putin. „Întrebarea este dacă aduc niște rezultate tangibile în ceea ce privește oprirea războiului, sau cel puțin asigurarea unei încetări a focului sau a coridoarelor umanitare. În prezent, niciuna dintre acestea nu s-a materializat, din păcate. Nimic nu ar trebui să fie exclus. Ar trebui să facem mai mult, pentru că, din păcate, această agresiune nu se oprește, așa că ar trebui să căutăm o modalitate – într-un fel – de a opri capacitatea lui Putin de a finanța acest război”, a conchis oficialul european.

Putin a fugit de la Kremlin încă de la începutul războiului! Lista locurilor în care se ascunde preşedintele Rusiei
La rândul său, Volodimir Zelenski a lansat un avertisment grav și a spus că Rusia nu se va opri în Ucraina.

„Toată lumea crede că suntem departe de America sau Canada. Nu, suntem în această zonă de libertate. Și când limitele drepturilor și libertăților sunt încălcate și călcate, atunci trebuie să ne protejezi. Pentru că noi vom fi primii. Voi veți urma. Pentru că, cu cât această fiară va mânca mai mult, el vrea mai mult, mai mult și mai mult”, a conchis Volodimir Zelenski, potrivit CNN.