Avertismentul care îngrozeşte lumea: Urmează AL TREILEA RĂZBOI MONDIAL!

Regele Abdullah al II-lea al Iordaniei a calificat lupta contra grupării Statul Islamic drept "Al treilea război mondial", cu ocazia unei întâlniri vineri cu președintele Barack Obama care a anunțat o creștere sensibilă a ajutorului acordat de Washington Ammanului, relatează AFP, citată de Agerpres.

06 dec. 2014, 17:45
Avertismentul care îngrozeşte lumea: Urmează AL TREILEA RĂZBOI MONDIAL!

Regele Abdullah al II-lea al Iordaniei a calificat lupta contra grupării Statul Islamic drept „Al treilea război mondial”, cu ocazia unei întâlniri vineri cu președintele Barack Obama care a anunțat o creștere sensibilă a ajutorului acordat de Washington Ammanului, relatează AFP. 

Barack Obama a anunțat că asistența SUA ar crește la 1 miliard de dolari pe an, față de 660 milioane de dolari pe an în prezent. El a promis de asemenea noi garanții pentru împrumuturi.

„Toate acestea vizează să consolideze reformele politice și economice care au loc în Iordania”, a subliniat el.

Casa Albă a precizat că acest ajutor, care ar urma să fie dezbătut în Congres, s-ar aplica în perioada 2015-2017.

Reamintind că Iordania a primit „sute de mii de sirieni” refugiați din cauza războiului civil din țara lor, Obama a subliniat importanța de a ajuta această țară „care se confruntă mereu cu responsabilități”.

Suveranul hașemit, unul dintre principalii aliați ai Statelor Unite în Orientul Mijlociu, a mulțumit lui Obama pentru acest ajutor într-un moment „foarte dificil” pentru Iordania unde refugiații reprezintă acum „20% din populație”.

Întrebat de CBS News despre lupta împotriva grupării SI în Siria și Irak, regele Iordaniei a estimat că ea este „în mod clar o luptă între bine și rău”.

„Cred că este un +Al treilea război mondial+ prin alte mijloace”, a declarat Abdullah al II-lea într-un interviu realizat joi și difuzat vineri de televiziunea americană, notează AFP.

El a comparat de asemenea lupta antijihadistă cu „lupta unei generații”.

Regatul Iordaniei are frontiere cu Irakul și Siria, două țări unde largi teritorii sunt controlate de ultraradicalii suniți din SI.