Mare atenție, români! Avertisment pentru cei care pleacă în vacanță în Grecia. La ce ar trebui să fiți atenți

Foarte mulți români se pregătesc să plece în vacanțe, iar Grecia este una dintre destinațiile favorite. Vloggerul Cosmin Avram a filmat un videoclip în Atena în care prezintă pericolele legate de hoții de buzunare.

09 apr. 2024, 21:31
Mare atenție, români! Avertisment pentru cei care pleacă în vacanță în Grecia. La ce ar trebui să fiți atenți

Vloggerul Cosmin Avram a realizat în Atena un material video, postat pe contul de Youtube, în care vorbește despre pericolul cauzat de hoții de buzunare în Grecia.

”Mie, unul, mi se pare ireal să văd atât de mulți hoți în condițiile în care este poliție peste tot. La prima vedere ai crede că ești în siguranță pentru că ești înconjurat de poliție, este poliție aproape peste tot, dar nu, hoții sunt mai mulți, sunt mai mici și iuți de mână”, a remarcat Cosmin Avram, care a subliniat apoi o metodă inedită de furt.

Citește și: Oana Moșneagu, mesaj emoționant pentru Vlad Gherman, după ce s-au căsătorit civil: „Suflete, ai avut curaj să te arunci în toate anotimpurile mele”

„Țeapa cu găinațul de pasăre, ați auzit foarte bine, să vă explic cum funcționează. În timp ce vă plimbați pe străzile Atenei, cineva aruncă cu puțină pastă albă pe umărul dumneavoastră, iar intenția naturală este să vă uitați în sus crezând că v-a murdărit o pasăre.

Dintr-odată, un localnic prietenos se oferă să vă ajute, face asta în timp ce înjură păsările care au creat mizeria, iar în timp ce vă ajută, vă golește buzunarele. Ce surpriză, nu?”, a spus Cosmin Avram.

Ce prețuri vor avea sejururile în Grecia în 2024

Prețurile hotelurilor din Grecia cresc deja cu cel puțin 20% în valută. În același timp, în unele hoteluri și regiuni, creșterea a fost anunțată ca fiind de 50%.

Grecia va implementa și o taxă de reziliență climatică, începând cu vara anului 2024. Turiștii care vizitează țara vor fi obligați să plătească un cost suplimentar.

În perioada ianuarie-august 2023, Grecia a fost vizitată de 22,65 milioane de turişti, în creştere cu 18,4% față de perioada similară a anului trecut, a informat Banca Centrală a Greciei. Este un nivel record în ciuda incendiilor şi caniculei care au lovit această ţară în perioada estivală. În plus, peste 1 milion de români au vizitat țara în 2022.

Citește și: Vremea de Florii, 1 Mai şi Paşte 2024. Meteorologii au anunţat prognoza meteo de sărbători