Avertismentul lui Paleologu privind „un rezultat mizerabil” al PDL la europarlamentare

Deputatul PDL Theodor Paleologu a declarat, la RFI, că va candida pentru un post de conducere în PDL, între altele pentru că vrea să le deschidă ochii colegilor că trebuie să trateze alegerile europene din 2014 "cu foarte multă grijă". El atrage atenţia că există riscul ca partidul să înregistreze "un rezultat mizerabil". Paleologu propune ca Monica Macovei şi Cristian Preda să fie capi de listă anul viitor, nu Theodor Stolojan sau Traian Ungureanu.

05 apr. 2013, 09:56
Avertismentul lui Paleologu privind „un rezultat mizerabil” al PDL la europarlamentare

Theodor Paleologu explică de ce a acceptat să candideze pentru funcţia de prim-vicepreşedinte şi cea de vicepreşedinte al PDL: „M-am lăsat convins şi am înţeles logica acelor colegi care mi-au cerut acest lucru (să candideze-n.r.) şi e vorba în special de domeniul relaţii internaţionale (…). E vorba de o echipă coerentă şi care ar putea fi foarte eficientă. În analiza mea, prima provocare importantă, majoră pentru PDL este în 2014 scrutinul european, alegerile europene sunt următoarea provocare pentru PDL, să ne păstrăm cel puţin cele 17 procente, pe care le-am avut. Or în analiza mea, lucrurile astea nu merg de la sine. Şi atunci m-am lăsat convins„.

În opinia sa, „cu Vasile Blaga în fruntea partidului, riscul de a avea o listă concurentă de dreapta este foarte mare. E aproape sigur că Mihai Neamţu sau Mihai Răzvan Ungureanu împreună cu PNŢCD-ul şi Forţa Civică e sigur că va exista o listă concurentă, adică există acest risc foarte mare. Şi atunci cred eu că pot contribui la prevenirea unei dispersiuni a voturilor cu această ocazie”.

Theodor Paleologu spune că „în această fază”, susţine „categoric prezenţa pe listă a Monicăi Macovei şi a lui Cristi Preda”.

Şi chiar ca eventual cap de listă, mă refer la Monica Macovei, pentru că este un eurodeputat foarte activ şi foarte respectat şi serios, Cristi Preda la fel. Deci eu susţin categoric prezenţa lor pe listă şi ăsta este un motiv pentru care am participat la Congres acum două săptămâni şi un motiv pentru care candidez mâine. Vreau neapărat ca Monica Macovei şi Cristi Preda să fie pe listă, pentru că prezenţa lor pe listă poate preveni acel risc de dispersiune a voturilor de care vă vorbeam. Dacă mergem cu Theodor Stolojan şi cu Traian Ungureanu şi cu apropiaţii lui Vasile Blaga, sigur vom avea o listă concurentă de dreapta şi chiar disidentă, s-ar putea să plece unii din partid. În faza actuală, eu susţin categoric ca Monica Macovei şi Cristi Preda să fie pe listă şi chiar să conducă lista de la europene la anul, ceea ce nu prea e, cred eu, în intenţia actualului preşedinte al partidului”, a spus democrat-liberalul. 

Vreau să le deschid ochii colegilor din PDL că trebuie să tratăm alegerile europene cu foarte multă grijă, pentru că dacă avem un rezultat prost sau mizerabil la alegerile europene, cu greu ne mai putem poziţiona pentru alegerile prezidenţiale, care sunt tot în 2014″, conchide Paleologu.