Avertismentul medicilor: Tinerii îşi pot pierde auzul din cauza căştilor VIDEO

Medicii atrag atenţia asupra unui fenomen observat în rândul tineretului de astă, care poartă căşti în urechi şi, mai ales, dau sonorul până la maximum. În acest mod, tinerii pot să rămână fără auz, susţin specialiştii.

06 sept. 2015, 06:55
Avertismentul medicilor: Tinerii îşi pot pierde auzul din cauza căştilor VIDEO

Doctorii spun că a crescut numărul celor care vin la spital cu probleme de auz, mai ales după ce petrec o perioadă îndelungată cu căştile în urechi, ascultând muzică la volum maxim, potrivit România TV

Citeşte şi Ce muzică să-i pui pentru un preludiu fierbinte, în funcţie de zodie

Organizaţia Mondială a Sănătăţii spune că acest obicei poate duce la pierderea definitivă a auzului.De asemenea, specialiştii spun că pot apărea chiar traumatisme produse de numărul mare de decibeli din căşti.

„Există riscul să se producă leziuni ireversibile la nivelul urechii interne. Iar de la simplele manifestări de tinitus, de acel zgomot persistent în urechi, până la perderea definitivă a auzului riscurile sunt extrem de inportante”, avertizează specialiştii.

În plus, atenţia este distrasă, ca la un conducător auto,nu mai ştii ce se întâmplă, nici nu mai ştii ce stimuli sunt pe exterior, şi există un risc major de accidente mai ales când nu poţi să fii corect integrat în mediu.

Cei care ascultă muzică la căşti trebuie să aibă grija mai ales la volum, dar şi la calitatea aparaturii, pentru că îşi pot pierde definitiv auzul.