Avertismentul medicului Mihai Craiu: Nu faceți asta dacă ați luat contact cu persoane infectate

Medicul Mihai Craiu trage un semnal de alarmă cu privire la tratamentele împotriva coronavirus luate la domiciliu, fără un consult medical. Tot mai multe persoane se tratează la domiciliu cu medicamente luate după ureche.

19 nov. 2020, 11:50
Avertismentul medicului Mihai Craiu: Nu faceți asta dacă ați luat contact cu persoane infectate

Avertismentul medicului Mihai Craiu. Cadrul medical susține că tot mai multe persoane încep să primească mai multe medicamente care nu au nicio legătură cu coronavirusul.

Citește și: Virgil Musta anunţă ce medicamente trebuie să ia bolnavii de Covid-19

”Orice persoană ce a venit în contact cu un bolnav de COVID primește medicamente care nu au legătură cu recomandările existente. În România, orice persoană ce a venit în contact cu un bolnav având COVID19, deseori netestată, aproape întotdeauna fără consult medical riguros, începe să primească mai multe medicamente care nu au ABSOLUT nicio legătură, nici cu recomandările existente (unele mai bune, altele imperfecte sau depășite, dacă vorbim de cele românești postate pe site-uri oficiale), nici cu dovezile științifice disponibile” , susține medicul într-o postare pe Facebook.

Avertismentul medicului Mihai Craiu: ”Noi românii suntem creativi și credem în mituri. Realitatea este că cea mai MARE putere de dovadă o au metaanalizele, apoi dovezile din studii randomizate, placebo-controlate și cea mai SLABĂ putere o au opiniile experților. Ale experților medicali reali, nu ale vloggerilor sau ale diverșilor artiști mediatizați nefericiți” , a adăugat cadrul medical.

Medicul a atras atenția cu privire la dexametazonă care nu trebuie luată fără indicație medicală și nici în prima fază a bolii, la domiciliu.

”Nu este prudent să luați dexametazonă fără indicație medicală. Nu este prudent să luați dexametazonă fără indicație medicală sau la o indicație greșită, în prima fază a bolii, la domiciliu! Nici măcar nebulizată”, este mesajul medicului Mihai Craiu pe o rețea socială.

Citește și: Masca de protecţie care omoară coronavirusul. Are 99,98% eficienţă. De unde poate fi cumpărată?

Tot mai multe cadrele medicale din România au atras atenția cu privire la persoanele infectate sau care sunt contacți direcți sau indirecți și se îngrijesc acasă, cu medicamente recomandate de prieteni, ci nu de cadre medicale specializate în lupta cu coronavirusul.

Medicul Virgil Musta a precizat ce medicamente ar trebui să ia persoane confirmate cu coronavirus.

„Anticoagulantul este recomandat la formele ușoare. La asimptomatici nu este cazul. Ei trebuie să ia vitamine (zinc, seleniu), care îmbunătățesc imunitatea organismului. Mâncați multe fructe și legume proaspete, bogate în vitamine și minerale, cereți unui apropiat să vă aducă de la piață și să vă lase la ușă fructe de pădure (cătină, aronia, merișoare, afine) pe care să le combinați cu miere, cu polen”, a declarat dr. Virgil Musta.